Prisen ble 5,6 millioner kroner for den 110 kvadratmeter store leiligheten i fjerde etasje av kjøpesenteret Torgkvartalet. Det er skyhøyt over prisantydningen på 3,95 millioner kroner.

- Helt uvanlig

Salgsprisen gir en kvadratmeterpris på 51 000 kroner. Så langt i år er snittprisen for leiligheter i Stjørdal 33 000 kroner per kvadratmeter.

- Det er mulig at det er solgt nye boliger for høyere kvadratmeterpris her i Stjørdal, men jeg kjenner i alle fall ikke til det. Her er det også snakk om en leilighet fra 2000, sier avdelingsleder Nils Borgar Husby hos Heimdal Eiendomsmegling AS i Stjørdal.

Smekkfull visning

Mandag mellom 12.00 og 13.00 var det annonsert visning. Ifølge Husby var det fullt av folk i nærmere halvannen time. I etterkant kom det inn fem bud.

Allerede ca. klokken 13.00 i tirsdag var salget avklart til 1,65 millioner over prisantydning.

- Seriøs pris

Leiligheten har et boareal (p-areal) på 110 kvadratmeter. I tillegg til gang, kjøkken, stue, bad, tre soverom og vaskerom får kjøperne også en bod og parkeringsplass i kjelleren.

- Det er snakk om en sørvendt leilighet med bra beliggenhet. Det er sjelden vare, så vi forventet stor interesse, men dette var over forventning. Vi anså prisen i utgangspunktet som seriøs, sier Husby.

Roligere marked

Han kjenner ikke til at andre meglere har holdt visning på dagtid i Stjørdal, eller fått så stor respons på objekter som er lagt ut for salg.

- Det jeg kan si er at det er voksen kjøpergruppe som er interessert her, sier Husby.

I snitt tar det nå 76 dager fra en bolig i Stjørdal legges ut for salg til den selges. Så mange som 65 prosent av de omsatte boligene så langt i år er solgt under prisantydning.