En enebolig fra 1973 i Humlehaugvegen 21 på Ranheim ble torsdag solgt for 13,5 millioner kroner.

Det var fire millioner kroner over prisantydning, som megler Frode Helmersen i Heimdal eiendomsmegling hadde satt til 9,5 millioner kroner.

- Det første budet kom allerede på visning onsdag kveld, og var på åtte millioner kroner. Men i ti-tiden torsdag begynte budkrigen for fullt. Salget ble avsluttet like etter 13.30, sier Helmersen til adressa.no.

Økte bud med 1,1 mill.

Den aktuelle eneboligen er på 182 kvadratmeter og trenger oppussing. Men budgiverne var nok mest interessert i det faktum at den kommer med nesten 2,6 mål tomt.

- Selve boligen ligger på en haug med flott utsikt og gode solforhold. De to som havnet i budkrig var begge profesjonelle utbyggere. Det var privatpersoner med i starten, men de falt av da prisen lå rundt ti millioner kroner, sier Helmersen.

Det største spranget i budkrigen var på hele 1,125 millioner kroner, opplyser megleren.

«Ingen lokkepris»

- Dette er jo profesjonelle aktører som forsøker å riste av seg motstanderen, sier han.

- Noen vil si at 9,5 millioner er en lokkepris og at prisantydningen var satt for lavt. Var den det?

- Nei, dette var ingen lokkepris. Jeg konkurrerte med to andre meglerhus om å få selge eiendommen. Jeg satte prisantydningen høyest av alle disse, og ble derfor valgt av selger, sier Helmersen.

- Hva er årsaken til prisen ble så høy?

- Jeg tror utbyggerne så et potensiale som andre kanskje ikke hadde sett. Tomta har åpenbart potensial for å bli fradelt, men spørsmålet er om det blir én eller fem-seks tomter. Her har kjøperen vurdert risiko og tatt en sjans på at utvikling av eiendommen blir mulig, sier Helmersen.

Vil ikke kommentere

Megleren sier at boligen fra 1973 med mulighet for utleie i dette området er «ganske attraktiv» i seg selv, og anslår at den uten den store tomta ville gått for over seks millioner kroner.

I prospektet på Finn.no beskrives tomta som flat og delvis skrånende. Den er i dag opparbeidet med bærbusker, frukttrær, prydbusker og vintergrønne vekster. I tillegg står det flere trær på området.

Vedkommende som vant budrunden ønsker ikke å kommentere saken.

Eiendommen ligger på en haug med fjordutsikt fra kjøkken og spisestue, ifølge prospektet. Foto: HEIMDAL EIENDOMSMEGLING
Megler Frode Helmersen mener at prisantydningen ikke ble satt for lavt. Foto: HEIMDAL EIENDOMSMEGLING
Tomta er betydelig, og har potensial for fradeling. Vinneren av budrunden ønsker ikke å uttale seg til avisen. Foto: HEIMDAL EIENDOMSMEGLING