Påskefjellet er ikke helt fullbooket ennå. Er du seint ute, kan du nederst i denne saken sjekke hvor det finnes ledige overnattingsplasser hos de største påskedestinasjonene i regionen.

Ledig på Røros

På Røros melder adm.dir. Mikael Forselius ved Røros Hotell om en veldig bra inngang på påskeuka med snittbelegg i palmehelga på rundt 90 prosent.

- Vi er kjempefornøyde. Folk booket tidligere i år, fordi påska faller på et bra tidspunkt med tanke på nok snø i skiløypene. Nå til dags er ikke påska like stor for oss som den var for 30 år siden, ettersom så mange har skaffet seg hytte. Men fortsatt har vi godt belegg og mange gjester som har tradisjon for å besøke oss i påska, sier han.

Bergstadens Hotel i sentrum av Røros har mer ledig. Et bryllup sørget for god dekning i palmehelga, men påskebookingen har ikke vært den beste så langt i år.

- Det har ikke vært superbra frem til nå, men fra skjærtorsdag tar det seg opp, sier salgs- og markedssjef Hege Stenmo.

- Bra trafikk hele vinteren

På Oppdal har Skifer Hotel nettopp byttet fra Rica til Scandic-kjeden. Hotelldirektør Erik Sæther forteller at nesten alle de 176 rommene er utleid i påska. Men selv om det ikke er mulig å bestille på nett lenger, er det ledige rom noen av dagene.

- Vi har hatt en utrolig bra start på påska, med bra vær og godt belegg både palmehelga og de siste dagene. Til forskjell fra tidligere år har folk vært tidligere ute med å bestille til påske i år. Det tror jeg skyldes at vi har hatt bra trafikk i hele vinter på Oppdal, sier Sæther.

Han forteller at det er mange barnefamilier som ferierer på hotellet i påska, ofte også med besteforeldre.

Mer i år enn i fjor

Ved Oppdal Turisthotell kan du fortsatt leie både dobbeltrom og familierom fra torsdag og ut påska.

- Vi ha nylig reåpnet hotellet og har fortsatt noe ledig, selv om det har vært stor etterspørsel og bra belegg, sier daglig leder Øyvind Carstens ved Oppdal Turisthotell, som har 75 rom.

Oppdal Booking har leid ut alle hyttene, men har fortsatt ledige leiligheter. Salgsleder Gunnveig Schønheyder forteller at de har større belegg i årets påske enn i fjor.

LES PÅ PLUSS: Når spikerteltpåske er selve drømmen

Nesten fullt i Åre

På andre siden av grensen er det større muligheter for hotellrom i Storlien enn i Åre. Men markeds- og salgsansvarlig Björn Broström i Skistar melder om mange både nordmenn, dansker og svensker i Åre, men ett og annet rom eller leilighet kan han oppdrive.

På Copperhill Mountain Lodge i Åre har de ingen ledige rom. Markedssjef Sara Ekdahl forteller at det pleier å være fullt i påska.

LES PÅ PLUSS: Her er påskens beste krimbøker

Her er oversikten:

Oppdal

Scandic Skifer Hotel:

Onsdag har de ledige rom natt til torsdag, men de neste to nettene er det fullt. Fra lørdag til søndag er få rom ledige. Men hotelldirektøren oppfordrer folk til å ta kontakt, fordi antallet ledige rom forandrer seg hele tiden. Et dobbeltrom koster fra 850 til 1250 kr per natt.

Oppdal Turisthotell:

Har ledige rom fra torsdag til søndag, både familierom og dobbeltrom. Et dobbeltrom koster 1250 kr og familierom 1550 kr.

Oppdal Booking:

Hyttene er utleid, men onsdag var det ledige leiligheter for hele påska.

Røros

Røros Hotell

Noen få enkeltrom er ledige skjærtorsdag og langfredag, men de går fort unna. Ledige enkeltrom og familierom fra påskeaften, 1. påskedag og mandag 2. påskedag da hotellet per onsdag er omtrent halvbooket. Et familierom (to voksne og to barn) med frokost og middag koster 1800 kr.

Bergstadens Hotel

Per onsdag er 38 av 90 rom ledig for overnatting torsdag til søndag. Både suiter, superior-rom, dobbeltrom og enkeltrom er ledig. Fra lørdag til mandag er 70 rom fortsatt ledige for enkeltpersoner, par, familier og venner.

Erzscheidergården og Vertshuset

Fortsatt muligheter for familierom, men få igjen. En fjerdedel av rommene er ledig fra torsdag til lørdag. Større sjanser fra påskeaften og ut påska, da det foreløpig er et belegg på 55-60 prosent.

Åre, Sverige

Copperhill Mountain Lodge:

Har ikke ledige rom i påska.

Skistar

Ganske fullt, men det finnes noen få leiligheter i Åre, Duved og Årebjørnen. Noen få hotellrom er også tilgjengelig i Åre.

Storlien, Sverige

Storliens Högfjällshotell

Per onsdag er det 40 ledige rom denne påska, av totalt 140 rom ved hotellet. Alle typer rom skal være mulig å få tak i. For en familie med to voksne og to barn koster det 890 svenske kroner per voksen og 490 kr per barn for de to første nettene, og 100 kr mindre per person påfølgende overnattinger.