Det norske dagligvaremarkedet er i endring etter at Coop kjøpte samtlige av Icas butikker før jul.

Konkurransetilsynet aksepterte handelen dersom Coop kvittet seg med 93 butikker. Cirka 50 av disse havnet hos Norgesgruppen, mens Bunnpris i utgangspunktet fikk resten. I kjølvannet av avtalen har også Rema sikret seg flere butikker.

I Midt-Norge overtar Norgesgruppen totalt 18 Ica-butikker, som nå omprofileres til andre konsepter. Men Matkroken Inderøy blir nedlagt.

Endrer ikke konklusjon

- Dette var en kontrakt som Ica ikke hadde forlenget i januar. De hadde tatt beslutningen om å legge ned, og vi ser ingen grunn til å konkludere med noe annet, sier Terje Nytrem, som er regiondirektør for Norgesgruppen.

- Dere har gjort en egen vurdering?

- Ja, og vi ser ingen grunn til å endre Ica sin konklusjon, svarer han.

De ansatte ble informert på et allmøte tirsdag. Til sammen jobber 8-10 personer i butikken, der to har vært heltidsansatte. De ansatte tok nyheten greit, ifølge Nytrem.

- De var rimelig forberedt på at dette ville bli utfallet, og hadde ventet det, sier han.

Uten jobb etter 20 år

Konkurranse for Matkroken-butikken har vært hard på Inderøy etter at både Rema og Coop har etablert nye butikker.

- Det er 13-14 måneder siden Rema etablerte en topp moderne butikk bare 100 meter fra oss. Vi merket det fra første uke, sier Anders Martin Kvam, som har drevet Matkroken-butikken i 20 år.

Butikken startet som en Rimi, ble siden Ica Nær og har siden vært Matkroken siden 2011.

- Vi kunne tenkt oss å fortsette, men det skal jo gå rundt. Det gjør det ikke lenger. Vi fikk en hard støyt når Rema kom, klarte å ta igjen litt, men ikke nok. Mye av utstyret er nedslitt, og vi skjønner at Norgesgruppen ikke vil ut med fire-fem-seks millioner i oppgradering, sier Kvam.

Han medgir at det vemodig at butikken nå legges ned.

- Henger ikke med hodet

- Selv har jeg ingen plan nå. Vi har to skoleelever som skal videre til andre skoler til høsten. Men i dag holder vi åpent som vanlig, vi går ikke og henger med hodet, sier han.

Butikken har normal åpningstid til og med lørdag. Fra mandag vil det være opphørssalg.

- Da går det nok ganske raskt. I løpet av tre-fire dager vil det nok være gjort, sier Kvam.

Terje Nytrem i Norgesgruppen sier de nå er i en prosess med samarbeid med NAV.

Blir ikke overført

- De ansatte blir ikke automatisk overført til noen av våre andre butikker, men vi formidler selvfølgelig at dette er dyktige folk som nå er ledige, sier Nytrem.

I Trondheim forhandler Norgesgruppen fortsatt med huseier om omprofileringen av Rimi-butikken i Valentinlystsenteret. Etter all sannsynlighet blir butikken en Kiwi.