Cielo fikk et overskudd på over én million kroner etter skatt i fjor. Det er en kraftig bedring fra 800 000 kroner i underskudd i 2013.

Gründer og medeier Mats Paulsen forteller at det er flere grunner til at bunnlinja endte i pluss.

- Vi bygde om butikkene og fikk inn yoghurtiskonseptet, som slo veldig an i Trondheim i fjor, og sjokoladesalget har økt. I 2013 brukte vi mye tid til utvikling på sjokoladefabrikken og på messer for å skaffe nye kunder. Vi jobbet også med systemene vi har internt, slik at det nå går mer av seg selv. I 2014 har vi hatt mer fokus på salg og produkter, sier Paulsen.

LES PÅ PLUSS: Verdens mest kjente kokk velger trøndersk

- Over ei kneik

Også omsetningen har økt, fra 11,8 millioner kroner i 2013 til 13,5 millioner i fjor.

- Vi er en liten fabrikk, men jo mer vi lager jo mer tjener vi. Vi bruker mye penger på faste kostnader som lønn og husleie, så vi måtte over ei kneik for å tjene penger. Der er vi nå, sier Paulsen.

Cielo ble startet av Paulsen og de to kompisene Ståle Andersen og Kris Å. Hildrum i 2002. De driver to butikker i Trondheim, på kjøpesentrene Solsiden og Sirkus. Fabrikken som lager håndlaget sjokolade ligger på Nardo, mens grossistlageret er flyttet til Dora.

- Vi har mindre svinn etter at vi flyttet til Dora. Med et stort og fint lager har vi mer kontroll på varene som går ut og inn, sier Paulsen.

Isproduksjonen er i dag satt bort til et firma i Oslo. I tillegg til de to butikkene i Trondheim, er det Cielo-butikker i Steinkjer og Bodø. De drives av andre, som selger Cielo-produkter.

Venter sjokoladevekst

Paulsen forteller at de regner med å øke omsetningen ytterligere i år.

- Målet er å øke omsetningen av sjokolade med ti prosent, mens i butikkene er vi fornøyde med samme omsetning som i fjor. Da fikk vi en boom etter at vi begynte å selge yoghurtisen. I år får vi en jevnere omsetning, sier Paulsen.

Cielo-eierne har ikke planer om på utvide med flere butikker med det første.

- Vi er en gründerbedrift startet av tre gutter på 17 år. De første årene tok vi ikke ut lønn, alt ble kastet inn i firmaet. Vi har drevet i 13 år, og det har vært en lang vei å gå for å komme på et akseptabelt nivå. Vi har måtte utvikle firmaet for å finne vår plass i markedet. Vi drømmer om å starte en sjokoladebutikk i Midtbyen, hvor kundene kan se på at vi lager sjokoladen. Kanskje vi får til det i løpet av to år, sier Paulsen.

Sjokolade med sopp

Han forteller at trenden nå er kortreist også i sjokoladen.

- Vi beveger oss mer mot lokale råvarer og norske smaker. Vi bruker multe når det er sesong for det, og brunost og rømmegrøt. Vi har et fast sortiment og har i tillegg begynt å lage sesongbiter, som akevittsjokolade til jul. Vi kan ta imot ønsker fra kunder, og i mai skal vi lage med steinsopp, som får en trøffelaktig smak med sjokolade, sier Paulsen.

Cielo skal også satse mer på kaffesalget i butikkene, ved at det igjen blir sitteplasser på Solsiden før sommeren og ikke kun take away.

Satser på kaffe

- Vi kjøper ferskbrent kaffe fra Jacu i Ålesund. Det er mange allround kaffebarer som Starbucks, og derfor må vi spisse kaffekonseptet for å tilby bedre kvalitet, sier Paulsen.

Cielo har over 20 ansatte i til sammen 13 årsverk. Men i sesongen frem mot jul er de flere.

De tre Cielo-gründerne eier 43 prosent av Cielo AS via Cielo Holding, mens Pål og Laila Margrethe Hildrum og Tommy Hudson Sandsmark er de største medeierne.