Denne måneden ble den 140 kvadratmeter store enmannsboligen i Møllebakken 15 i Trondheim solgt for 5 875 000 kroner.

Det er 985 000 kroner over prisantydningen som ble satt av megler Frank Robert Bae i Eiendomsmegler 1.

- Vi var tre meglere som har sett på boligen. Alle tre trodde at boligen ville gå til en pris rett i overkant av fem millioner. Det viste seg at det ble en god del over fem millioner, sier Bae.

Økte med over 2,3 millioner

Bae forteller at det har vært stor interesse for boligen, og at han har sendt ut prospekter til rundt 60 personer som kunne være interessert. 35 personer kom på visningen, og da budrunden startet, kjempet i underkant av ti personer om boligen.

- De fleste var med ganske langt over prisantydning, men på rundt 5,4 millioner begynte de fleste å falle av. Da sto det to budgivere igjen, som hadde bestemt seg for at denne boligen skulle de ha, sier Bae.

Prisutviklingen på boligen har vært enorm siden de forrige eierne kjøpte den i 2010. Den gang betalte de 3,5 millioner kroner. Fem år senere har prisen steget med hele 2 375 000 kroner.

- Ikke gjort så mye

Det til tross for at boligen ikke er betydelig pusset opp.

- Det er vanskelig å forklare den kraftige prisveksten. Selgerne har skiftet gulv og tak i boligen etter at det oppsto en lekkasje, og de har gjort noen mindre oppussinger på kjøkkenet. I tillegg har de drenert rundt huset. Men selv om det er god standard på boligen, er det meste omtrent slik det var da boligen ble kjøpt i 2010, sier Bae.

To soverom

Boligen har to soverom i hoveddelen, og i tillegg en utleiedel i sokkelen med ett soverom. Denne er imidlertid ikke registrert hos kommunen, og har vært der siden 2002. Huset ligger også rett ovenfor en vei.

- Da boligen ble solgt i 2010, var boligmarkedet fortsatt preget en del av etterdønningene av finanskrisen. Det kan selvsagt ha spilt inn. Men det forklarer ikke hele den kjempehøye prisveksten. Jeg tror nok veksten skyldes en kombinasjon av flere ting. For det første er det en ganske spesiell beliggenhet, med en flott utsikt over Trondheim. Det er ikke så ofte slike boliger blir solgt i denne delen av byen. I tillegg var nok timingen god, det er nok en del personer som bor godt, og som egentlig ikke trenger å flytte, men som kastet seg over denne når den ble lagt ut. Men akkurat hva det var som gjorde at den gikk såpass høyt, det er vanskelig å si for sikkert, sier Bae.

Han forteller at det også ble gjort en stor jobb med å ringe opp folk som kunne være interessert i boligen i forkant av at den ble lagt ut på Finn.no.

Kjøperne av eiendommen skal være privatpersoner. Bae ønsker imidlertid ikke å gi mer informasjon om hvem disse er.