Alle 766 ansatte i Innovasjon Norge fikk mandag beskjed om de har en jobb i organisasjonen eller ikke, etter det som kalles en innplasseringsprosess.

- Det er til sammen tre i Sør- og Nord-Trøndelag som ikke har fått en stilling etter omorganiseringen. Det er flest i stab og støttefunksjoner som blir rammet i hele landet, både på distriktskontorene og hovedkontoret, sier Per Niederbach som er leder for Regioner og finansiering i Innovasjon Norge.

Innovasjon Norge har i dag 21 ansatte Sør-Trøndelag og 17 i Nord-Trøndelag.

I januar i år ble det kjent at selskapet må kutte 107 millioner kroner i år. 62 millioner kuttes i driften og det er 45 millioner mindre til bemanning.

- Det er en ny tegning av organisasjonen, hvor vi har gått gjennom alle funksjoner vi skal ha. Vi har også gått gjennom en kompetansekartlegging av hver enkelt, for å se hvilke funksjoner de kan ha, sier Niederbach.

LES PÅ PLUSS: Nå er karrierebøkene personlige

Kan bli oppsigelser

Han sier det er for tidlig å si om noen blir oppsagt.

- De som ikke er innplassert nå gjør vi så mye vi kan for å hjelpe, enten inne i selskapet hvor vi har 24 åpne stillinger og eller utenfor. Vi vil så langt som mulig innplassere flest mulig hos oss, sier Niederbach.

Nedbemanningen er bare en del av omstillingen som pågår i selskapet.

- Vi skal bygge opp og justere ned, kutte kostnader og samtidig investere. Dette er en krevende øvelse, men helt nødvendig for å levere på våre kunders forventninger også i fremtiden, sier administrerende direktør Anita Krohn Traaseth i Innovasjon Norge i en pressemelding.

LES PÅ PLUSS: - Dagens ledere må være «hands on»

Skal bli mer relevant

I statsbudsjettet for i år var det en tydelig bestilling til Innovasjon Norge om effektivisering og omstilling av organisasjonen.

- I slutten av 2015 starter vi sammen med styret et mer omfattende revisjonsarbeid av hele selskapets strategi. Men først skal vi levere på fase én i vårt omstillingsarbeid. Vi vil vise at vi er endringsdyktige og at vi har startet reisen med å gjøre Innovasjon Norge så relevant som mulig for norsk næringsliv, sier Traaseth i meldingen.

Innovasjon Norge skal bidra til nyskaping i næringslivet, utvikling i distriktene og utvikling av konkurransedyktige bedrifter. Selskapet profilerer norsk næringsliv og Norge som reisemål. Innovasjon Norge er representert i alle fylker og i flere enn tretti land.

LES PÅ PLUSS: På date med sine ansatte