Etter 12,5 år som toppsjef i Telenor, går Jon Fredrik Baksaas av med pensjon ved nyttår. Ifølge Dagens Næringsliv slipper han å bekymre seg for fremtiden.

Frem til han blir 70 år, kan Telenor-toppen nemlig heve en pensjon på 60 prosent av grunnlaget, som i fjor var på rundt fem millioner kroner.

Det betyr at fra og med 2016, når han trer inn i pensjonistenes rekker, vil han få utbetalt tre millioner kroner i året, tilsvarende 250 000 kroner i måneden.

Tjente 11,9 millioner

Konsernsjefen har heller ikke hatt dårlig betalt som toppsjef. I fjor mottok han ifølge Dagens Næringsliv utbetalinger på til sammen 11,9 millioner kroner.

Rundt halvparten, nærmere bestemt 5,5 millioner kroner, var grunnlønn. Resten var bonuser og andre godtgjørelser.

I tillegg sitter Telenor-sjefen ifølge Dagens Næringsliv med en aksjepost i Telenor til en verdi av rundt 40 millioner kroner.

Ledelsen fikk 61 millioner

Avisen har også sett på utbetalingene hele Telenor-ledelsen fikk i fjor. Til sammen fikk de ti øverste lederne i Telenor utbetalt 61 720 000 kroner.

Baksaas' pensjon vil etter fylte 70 år reduseres fra 60 prosent til 58 prosent av grunnlaget, skriver Dagens Næringsliv.