Ledelsen i Expediton Wear Norway har nå besluttet at Napapijri i Nordre gate i Trondheim ska legges ned.

Selskapet eier rettighetene på klesmerket Napapijri i blant annet Norge, og har de siste fem årene hatt et utsalg i Trondheim gjennom datterselskapet Expedition Wear Trondheim. Selskapets ledelse sitter i Danmark, og daglig leder Martin Ole Nielsen hevder det er to varme vintre som tok knekken på butikken.

- De to første årene i Trondheim var veldig gode, og vi gikk over budsjett. Men to varme vintre har satt sine spor. Når 16 minusgrader i desember blir byttet ut med 16 plussgrader, da sier det seg selv at det går dårligere for en butikk som har rundt 60 prosent av salget i vinterhalvåret i form av varme uteklær, sier Nielsen til adressa.no.

Kraftig minus

Årsregnskapet for 2014 er ennå ikke klart, men både i 2012 og 2013 gikk Expedition wear Trondheim med et betydelig underskudd. En omsetning på knapt 2,4 millioner kroner i 2013 ga et driftsunderskudd på 773 000 kroner.

Årsregnskapet viser at omsetningen fra 2012 til 2013 sank med nesten 500 000 kroner, selv om driftsunderskuddet var større i 2012 enn i 2013.

- Kan ikke leve av t-skjorter

I tillegg til butikken i Trondheim, har Expedition Wear Norge også en butikk i Oslo, samt butikker i Sverige og Danmark. Det er imidlertid kun butikken i Trondheim som legges ned.

- Det er ikke slik at merket har blitt dårlig tatt imot i Trondheim. Tvert imot, det har vært mange trofaste kunder. Men når man blir rammet av to varme vintre, merkes det over hele Norge, og Norden forøvrig. Vi kan ikke leve av kun å selge t-skjorter. Når vi velger å holde butikken i for eksempel Oslo åpen, mens vi legger ned i Trondheim, er det fordi kundegrunnlaget er betydelig større i Oslo, sier Nielsen.

Vil fortsette å selge i Trondheim

Butikken i Nordre gate vil holde åpent ut juli. I denne perioden vil det være salg på varelageret i butikken. Men selv om utsalget legges ned, jobber Nielsen for å fortsette salget av Napapijri-merket i Trondheim gjennom andre kanaler.

- Vi er i samtaler med andre butikkjeder om å få inn vårt brand der. Man vil ikke ha et eget utsalg for Napapijri lenger, men forhåpentligvis vil merket være mulig å få kjøpt på andre butikker i byen, sier Nielsen.

Ifølge ledelsen i Expedition wear Norway jobbes det med å videreføre Napapirji-merket i Trondheim. En løsning kan være å selge merket via andre butikkjeder i byen. Foto: VEGARD EGGEN