Prisen ble overrakt av Forbrukerrådets fagdirektør Jorge Jensen på et møte i Trondheim torsdag.

- Plutselig er det blitt mer fart i kampen om norske boliglånskunder. Nå lønner det seg å være en aktiv kunde i bankmarkedet, sier Jensen i en pressemelding.

Ifølge Jensen tilhører det sjeldenhetene at Forbrukerrådet gir offentlig ros til enkeltbanker.

- Endelig begynner konkurransen på bankmarkedet å virke. Det skal BN Bank ha en god del av æren for. Dere fortjener absolutt en rose fra forbrukerne for at de leder an i kappløpet for stadig lavere utlånsrenter, sier han.

Lille BN Bank i Trondheim har utfordret etablissementet i den norske banknæringen, blant annet ved å gå til angrep på prutekulturen. BN Bank mener det gir ressurssterke og kranglevillige kunder en urimelig fordel. Derfor tilbyr banken samme lånerente til alle med tilsvarende sikkerhet.

Nylig var BN Bank også blant de første til å kutte boliglånsrenta. Laveste flytende rente er nå nede i 2,6 prosent, blant de laveste i landet.

- Siden BN Bank satte ned renta med 0,25 prosentpoeng 15. mai, og tilbyr rekordlave 2,60 som beste boliglånsrente, har kundene strømmet på. Pågangen er eventyrlig, og ti-femten ganger større enn det som er vanlig, sier BN Bank-sjef Gunnar Hovland, som er stolt over rosen fra Forbrukerrådet.

- Dette var litt av fjær i hatten for BN Bank, sier han.