Ifølge eiendomsmegler Tore Resell ble det 155 kvadratmeter store rekkehuset kjøpt som et nyboligprosjekt i 2007.

Kjøpesummen den gangen var på 3 410 000. Da eiendommen ble lagt ut for salg i vår, var prisantydningen satt til fem millioner kroner. Det oppsto imidlertid en heftig budrunde etter visningen, og det siste budet endte på 6 450 000 kroner.

Tre millioner på åtte år

Det betyr at verdistigningen på huset har vært på over tre millioner kroner i løpet av åtte år.

Megler Resell mener at bygget er av god kvalitet, og at det er en av grunnene til at det gikk såpass høyt i pris.

- Jeg var ansvarlig for å selge prosjektet da det var nybygget i 2007. Det bærer preg av å ha en god kvalitet sammenlignet med mange andre rekkehus som ble bygget i samme tidsperiode. Dessuten er det stort, med 155 kvadratmeter fordelt over tre etasjer og fire til fem soverom. Når man tar med en god planløsning, en sjelden god utsikt og friarealer like utenfor, blir det en attraktiv eiendom, sier Resell i Proa eiendomsmegling.

Rekkehus til eneboligpris Advarer mot norsk boligboble Det internasjonale pengefondet (IMF) retter nok en advarende pekefinger mot norske boigkjøpere.

- Selv om du sier at rekkehuset er av god kvalitet er jo dette en pris som gjerne oppnås på eneboliger i Trondheim. Er det ikke en høy pris til å være et rekkehus?

- Jeg mener at både kjøper og selger har gjort en god avtale her. Dette rekkehuset har mange av de samme kvalitetene som en enebolig. Rekkehuset ligger på enden av rekkehusrekka, og har en egen hageflekk. I tillegg fremstår det som en enebolig innvendig på grunn av størrelsen. Det er svært uvanlig at rekkehus går over fem millioner, men dette rekkehuset kan ikke sammenlignes med noen av de andre i området heller, sier Resell.

Det var ifølge Resell 20 personer som var på visningen i boligen. Da budrunden gikk var det sju personer som bød over hverandre.'