Larsen inngikk i 2011 en avtale med styret i selskapet som sikret ham en årlig bonus hvis han fortsatte å lede selskapet ut hvert av fire årene fra 2011 til 2014.

Nå har de fire årene gått, og Larsen er fortsatt administrerende direktør i Nordic Semiconductor. Det gjør at han til sammen har fått utbetalt ti millioner kroner i bonus, ifølge årsrapporten til selskapet.

Larsen sier at han har blitt kontaktet av andre selskaper, men at det ikke er pengene som har fått ham til å bli.

– For meg er dette mer enn en jobb. Dette er utrolig gøy og et lagarbeid. Nordic er en utrolig historie som jeg vil følge helt til mål, sier han til adressa.no.

Trådløs kommunikasjon

55-årige Larsen har vært toppsjef i Nordic Semiconductor siden 2002, og under hans ledelse har selskapet blitt verdensledende innen trådløs teknologi.

Selskapet, som har hovedkontor på Tyholt i Trondheim, lager små databrikker med radioteknologi som gjør at produkter som mus, tastatur, treningsarmbånd og spillkonsoller kan kobles opp mot med pc, nettbrett og smarttelefoner.

Selskapet havnet i fjor på tredjeplass da nettstedet Motley Fool kåret teknologiselskapene som ville definere året, og de betegner Nordic Semiconductor som et av de ledende selskapene i det de kaller «Silicon Fjord».

Børsvinner

Fra starten av 2011 og til nå har verdien på Nordic Semiconductor økt fra rundt fire milliarder kroner til rundt ni milliarder. Inntektene endte på 167 millioner dollar i fjor, eller rundt 1150 millioner kroner med dagens dollarkurs.

Nordic har vært med på utviklingen av teknologien Bluetooth Smart, som har lavere energiforbruk enn mange andre trådløse kommunikasjonsløsninger. Dette åpner opp for at stadig flere gjenstander kan kobles sammen i det som kalles «tingenes internett», og Nordic tror at deres databrikker snart vil finnes i både forbrukerelektronikk, sportsutstyr, leker og hvitevarer.

Selskapets mål at minst 40 prosent av alle enheter med Bluetooth Smart-teknologi skal være utstyrt med en Nordic-brikke, noe de anslår vil utgjøre ti milliarder brikker i 2020.

«Game changer»

Onsdag i neste uke har selskapet varslet lanseringen av et nytt produkt kalt NRF52. Larsen sier at produktet vil være hemmelig frem til lanseringen, men at det inneholder en mer avansert Bluetooth Smart-teknologi. Selskapet selv kaller det en «game changer».

Larsen sier at ledende ingeniører fra flere store selskaper vil komme til lanseringen i Trondheim for å være med på en såkalt «hackaton», der det nye produktet tas i bruk.

– Vi vet at våre konkurrenter har lansert nye komponenter tidligere i år, og det gjør at vi er veldig fornøyd med vårt produkt.

– Fordi det er bedre enn hva konkurrentene har laget?

– Veldig mye bedre, sier Larsen.

Han tror det vil ta halvannet år før NRF52 bidrar med særlig omsetning til selskapet, men regner med at det vil bidra kraftig til veksten de neste tre årene etter det.

Hyrer Nokia-ansatte i Finland

Nordic Semiconductor har nå rundt 380 ansatte til sammen, hvor rundt 180 jobber ved hovedkontoret i Trondheim. I fjor høst etablerte de også et forskningssenter i Oulu i Finland, hvor selskapet nå har rundt 90 ansatte.

Arbeidet med Bluetooth Smart-teknologien startet som et forskningssamarbeid mellom Nordic og finske Nokia, da sistnevnte fortsatt var en mobilgigant. Mange av Nordics ansatte i Finland er folk som har måttet gå fra Nokia etter at mobilvirksomheten ble solgt til Microsoft.