I helga er det rock'n roll på Sverresborg Arena. Fredag 12. juni kommer Mark Knopfler og dagen etter er det Roxette som står på scenen.

Konsertbillettene til både Knopfler og Roxette har vært utsolgt lenge, og nå viser det seg at også byens hotellrom er utsolgt.

«Det er ingen ledige rom»

– Det er jo kjempebra!

Det utbryter reiselivssjef i Trøndelag reiseliv, May Britt Hansen, når adressa.no ringer og forteller at vi ikke finner ledige rom i byen.

Et søk på hjemmesidene til Trøndelag reiseliv, trondelag.com, gir null treff når vi søker etter rom for to fra fredag til søndag. «Det er ingen ledige rom» er den korte beskjeden. Vi har også ringt et par hoteller og får samme beskjed. Både Scandic Lerkendal og Scandic Nidelven sier det er helt fullt, og at de har måtte gi flere samme beskjed.

–Det varierer jo hvor fullt det er, men noen arrangement gir fulle hoteller. Som Sverresborg rock i helga, og det blir sikkert også fullt både når det er VM i veteranhåndball og Intrafish, sier Hansen.

Ledig i Verdal

– I helga må du nok langt utenfor byen for å finne et ledig hotellrom, sier Hansen.

Et nytt søk viser at hun har rett. Det finnes heller ingen ledige hotellrom i Stjørdal. Men Stiklestad Hotell i Verdal har et ledig dobbeltrom. Skal du på konsert på Sverresborg og må bo der må du derimot belage seg på å kjøre én time og 23 minutter ifølge veiplanleggeren på Google maps.

– Det er bra for byens hoteller at det er ekstra liv og røre innimellom. Til vanlig er det 50 prosent belegg på hotellene i Trøndelag, og mellom 60 og 70 prosent belegg på hotellene i Trondheim. Hotellene trenger folkeliv og det tjener også hele byen på, sier Hansen.

LES MER: Beach Boys avlyser i Trondheim - igjen