Det er flere enn dobbelt så mange som på samme tid i fjor, da det ble solgt 12 til åtte millioner eller mer.

- Det har med tilbudet å gjøre. De som går til slike priser er sjelden vare, sier megler og partner Terje Andresen i Heimdal Eiendomsmegling.

Han solgte nylig en funkisenebolig på Bergheim bygd i 2013 for 14,5 millioner kroner.

- Dette markedet er veldig selektivt. En god del av dem som kjøper slike er ofte ikke aktive på søk, men når de ser noe med en beliggenhet som de har drømt om eller et hus som er slik de har tenkt seg, kan de impulsivt slå til, sier Andresen.

Utleieinntekt

Prisantydningen var 16 millioner.

- Det er vanskelig å prissette et slikt hus, så vi priset det høyt nok og regnet med forhandlinger med én budgiver, sier Andresen.

Boligen på Bergheim har en utleiedel på nesten 100 kvadratmeter med fire hybler, som i dag gir 22 000 kroner i måneden i husleie.

- For noen betyr utleie ingenting. For andre drar det opp de siste millionene, og gjør at folk med normale, sunne inntekter får råd til en bolig, sier Andresen.

11 over ti mill.

Mens det til nå i år er solgt 11 boliger i Trondheim for ti millioner kroner eller mer via megler, var det på samme tid i fjor solgt to. Den dyreste er en toppleilighet på Rosenborg Park, som Salmar-sjef Leif Inge Nordhammer kjøpte for 16,8 millioner.

En enebolig i Øvre Allé 1 på Singsaker er solgt for 13 750 000 kroner, som også var prisantydningen.

- Det var mange på visning og den ble solgt etter én runde. Det er en trend at boliger i den prisklassen har en del potensielle kjøpere, men at det er kun én budgiver, sier partner Eirik Døsen i Proa Eiendomsmegling.

Både Døsen og Andresen mener grensa for høy prisklasse i Trondheim går ved åtte millioner kroner.

- Høy er over åtte millioner. De eksklusive går for over ti millioner. Til ti er det ikke veldig eksklusivt, men de boligene har spesielle kvaliteter eller ligger bra til i området, men har behov for oppussing, sier Døsen.

- For billige

Han mener boligene i de høyeste prisklassene har vært for billige.

- Forventningen fra flere er at boligprisene i det generelle markedet bare vil øke marginalt. Men i high end-markedet tror jeg det fortsatt er noe å gå på for prisene. Det er gjort et hopp i markedet, og det tror jeg vil fortsette en tid fremover. De dyreste boligene er for rimelige etter mitt skjønn, sammenlignet med byer som Oslo og Bergen, sier Døsen.

En enebolig i Petter Lies vei 12 ved Ladestien på Lade er nylig solgt for 13,2 millioner kroner, 1,2 millioner over prisantydningen.

Ikke bekymret for gjeld

Eiendomsmegler Atle Lyng i DNB Eiendom forteller at det var stor interesse for boligen.

- Tre var med i budrunden, og det var mange som var interessert i den og noen nysgjerrige. Det er mange i Trondheim som har mye penger, hvis de finner det rette huset. Prisene har gått opp på alle boliger, og mest på de dyreste eiendommene. Markedet er bra og renta er lav, sier Lyng.

Han opplever ikke at boligkjøperne bekymrer seg for økt arbeidsledighet og Finanstilsynets advarsler om at mange har for høy gjeld.

- Det påvirker ikke i denne prisklassen. Kjøperne er stort sett folk med bra økonomi, sier Lyng.

Eneboligen i Petter Lies vei 12 er solgt for 13,2 millioner kr., 1,2 millioner over prisantydningen. Foto: DNB EIENDOMSMEGLING
Funkiseneboligen i Johan Dybvads veg 9 er solgt for 14,5 millioner kr., 1,5 millioner under prisantydningen. Foto: HEIMDAL EIENDOMSMEGLING
Eneboligen i Ankers gate 6 er solgt for 8,7 millioner kr., 1 150 000 kr. mer enn prisantydningen. Foto: PROA EIENDOMSMEGLING