Det medgir førstestatsadvokat Geir Kavlie, som har fulgt Tromsdal i en årrekke.

–Det er brukt mye ressurser, ikke bare mot Tromsdal, men også mot andre som vi anser som profesjonelle medhjelpere i hans omgangskrets, sier Kavlie.

Ferdig med Tromsdal?

Fredag ble det satt et foreløpig punktum for finansmannens maraton i norske rettssaler. Oslo tingrett dømte ham til seks års fengsel for en lang rekke bedragerier. Også Tromsdals medhjelpere Anthony Bratlie og Terje Hvidsten fikk lange fengselsstraffer.

–Hvis det forholder seg slik som Tromsdal har uttalt – at han ikke ønsker å anke dommen – betyr at vi nå er ferdige med saken som gjelder Tromsdal.

Likevel har det vært verdt innsatsen, mener han.

–Vi mener at når Tromsdal nå har tilstått, og vi har fått de avgjørelsene vi har fått, har det vært verdt det. Som tingretten også sier, har lovbruddene vært meget profesjonelt utført, noe som gjør det vanskelig å avdekke. Når man likevel klarer å avdekke og stille den typen lovbrytere til ansvar, gir det en veldig viktig signaleffekt. Det viser at Økokrim også klarer å hanskes også med denne typen saker.

–En advokat og en eiendomsmegler er dømt. I tillegg er det også andre personer som er straffeforfulgt. Lagmannsretten innleder en sak mot en annen advokat neste uke. Det er foreløpig den siste saken i dette komplekset, utdyper Kavlie.

Vil drive hvitt

Kavlie vil ikke rangere økonomiske lovbrytere i Norge de siste årene, men medgir at Tromsdal har gjort seg bemerket både hos politiet og i det kriminelle miljøet.

–Jeg vil ikke kvalifisere hvem som er størst og minst, men at han har bedrevet betydelig økonomisk kriminalitet, er lite tvilsomt.

Med unntak av ett tiltalepunkt, tilsto Christer Tromsdal alt det han var tiltalt for i tingretten. Rett før saken startet, ga han uttrykk for at han nå ønsker å drive ordinær forretningsvirksomhet på rett side av loven.

Kavlie vil ikke svare på om han tro på påstanden.

–Det skal ikke jeg mene noe om. Men jeg håper at han holder det han har signalisert til tingretten, sier han.

Verken Tromsdal eller hans advokat Erling O. Lyngtveit var tilgjengelig for kommentar fredag ettermiddag.