Finansmannen ble søndag kveld pågrepet av politiet i Sandefjord, meldte Dagbladets nettutgave mandag formiddag.

Tromsdals forsvarer Olle Nohlin sier til Adressa.no at han ikke kan oppgi hva Tromsdal er siktet for.

– Alle dokumentene jeg har fått, er klausulert. Klausulering gjøres av politiet fordi de mener det er viktig at den som er siktet, ikke får se dokumentene, sier Nohlin.

Framstilles for fengsling

Ifølge Nohlin er det politiet i Asker og Bærum som har beordret pågripelsen.

"Det er ikke oss denne gangen", konstaterer førstestatsadvokat Geir Kavlie i Økokrim  en tekstmelding til Adressa.no.

Politimester ved Asker og Bærum politidistrikt, Terje Nybøe, sier Tromsdal er siktet for å ha "motarbeidet rettsvesenet".

- Tromsdal er siktet for overtredelse av straffelovens paragraf §132 A, som går på å true eller motarbeide rettsvesenet med trusler eller vold, sier han til Adressa.no.

Ifølge Nybøe vil det bli holdt fengslingsmøte i saken tirsdag. Politimesteren vil ikke opplyse om det er andre siktede i sakskomplekset.

- Grunnlaget for fengslingsbegjæringen er fare for bevisforspillelse, sier Nybøe.

Politiet har foreløpig ikke tatt stilling til hvor lenge Tromsdal eventuelt må sitte i varetekt.

Lovet bot og bedring

Christer Tromsdal ble så seint som 19. juni dømt til seks års fengsel for en rekke bedragerier, blant annet i forbindelse med to spektakulære hotellsalg i Sverige. Ett år av fengselsstraffen er betinget.

Før den siste rettssaken mot ham startet i mars, da Tromsdal uttrykk for at han nå er ferdig med å drive forretninger på feil side av loven. Derfor tilsto han på samtlige tiltalepunkter unntatt ett.

Førstestatsadvokat Geir Kavlie, som har ført de fleste sakene mot Tromsdal på vegne av Økokrim, vil ikke svare på om han tror på Tromsdal.

– Det skal ikke jeg mene noe om. Men jeg håper at han holder det han har signalisert til tingretten, sa han i et intervju med Adressa.no like etter at den siste dommen falt.