Grunnen til at Bjørn Vik-Mo tar over som ny daglig leder er ifølge Coop at nåværende daglig leder, Aslak Tiller, går av med pensjon.

Bjørn Vik-Mo kommer fra stillingen som konserndirektør for strategi og virksomhetsstyring i det nord-trønderske kraftselskapet NTE.

Tar over 30 butikker

Vik-Mo har tidligere også vært utviklingsdirektør i Adresseavisen. I en pressemelding uttaler styreleder for Coop Steinkjer, Erik Revdal, at det er hans kommersielle erfaring og ledererfaring fra flere sentrale bedrifter i Midt-Norge som gjør at styret har valgt ham som ny daglig leder.

- Gjennom de lederstillinger Vik-Mo har hatt og de utviklingsprosesser han har vært involvert i, har han solid erfaring fra samarbeid med ansatte, ansattes organisasjoner og aksjonær- eller folkevalgte styringsorgan, sier Revdal i pressmeldingen.

Tilsettelsen betyr at Vik-Mo blir sjef for over 30 Coop-butikker fordelt på 7 kommuner i Nord-, og Sør-Trøndelag.

Skal vurdere sammenslåing

Ifølge Trønder-Avisa ble Vik-Mo spurt om å søke jobben. Nå blir jobben blant annet å beslutte om Coop Steinkjer skal bestå som eget samvirkelag, eller fusjoneres inn i Coop Midt-Norge.

- Om ett år eller to kan vi være en del av en større struktur eller et selvstendig lag. Uansett har vi et godt fundament for videre drift. Jeg har jobbet med lignende problemstillinger i Polaris og Telenor og ledet konsernstrategiarbeidet i NTE. Du må ha en faktaorientert tilnærming på hva som tjener medlemmer, ansatte og samfunnsrollen. Jeg kjenner igjen samfunnsrolle-spørsmålet fra NTE, sier han til Trønder-Avisa.

Vik-Mo vil ta tiltre i jobben i løpet av høsten 2015.