Årsberetningen for 2014 viser at Kverva AS igjen har hatt et svært godt år. Selskapet fikk et samlet overskudd på 519 millioner kroner i fjor før skatt, en økning på om lag 100 millioner kroner sammenlignet med 2013.

540 millioner er rapportert som inntekter, hovedsakelig kommer disse fra Witzøe-familiens aksjepost på 53 prosent i oppdrettsselskapet Salmar.

– Det var ikke så mange store hendelser i Kverva i fjor. Hoveddriveren var primært utbytte i Salmar på cirka 484 millioner kroner, sier daglig leder Helge Moen til Adresseavisen.

Vokser videre

I fjor ble det anslått at den reelle verdien av investeringsselskapet hadde en markedsverdi på syv-åtte milliarder kroner, som var det beste året siden 2007.

Etter fjorårets solide resultat, fortsetter selskapet veksttrenden, og er i dag verdt cirka 10 milliarder kroner ifølge Kvervas egne analyser.

– Verdien er i dag rundt 10 milliarder, og det skyldes hovedsakelig av kursutviklingen av Salmar, opplyser Moen.

Planer om flere oppkjøp

– I fjor kjøpte vi deler av fiskerikonsernet Domstein og sluttførte fusjonen for et av Norges største fiskerikonserner, Pelagia AS.

Så langt i år har Kverva kjøpt 50 prosent av aksjepostene i Steinsvik Group SA og Patogen AS.

– Dette er spennende selskaper med sterk posisjon innenfor sine respektive områder, sier Moen.

– Den samlede vurderingen av selskapets investeringer er at selskapene er godt posisjonert til å møte de utfordringer som man står ovenfor i dagens økonomiske klima, og at det er stor variasjon mellom de enkelte delsektorer, uttaler styret i årsberetningen.

Familien Witzøe eier

Det er familiebedriften Kvarv som eier 91 prosent av Kverva. I Kvarv sitter Gustav Magnar Witzøe på de fleste av aksjene, mens faren Gustav Witzøe har én prosent. I realiteten kontrollerer faren selskapet, da han sitter på de fleste a-aksjene.

Utbyttepolitikken er fortsatt den samme og ligger stabilt på 70 millioner kroner, som primært blir brukt til å betale eiernes formuesskatt.