- Vi har mange mulige investeringer foran oss som kan bli lønnsomme, og de trenger vi mer egenkapital for å gjennomføre, sier Olav Sem Austmo, direktør for økonomi og finans i Trønderenergi AS.

Fornybar energi

Det er snakk om prosjekter innen både vannkraft og vindmøller.

- På vannkraftsiden er det mest snakk om rehabilitering av eksisterende anlegg, men vi har også noen små kraftprosjekter i emningen. Når det gjelder vind holder vi nå på å bygge ut på Skomakerfjellet.

Austmo forteller videre at de både har egne prosjekter og samarbeidsprosjekter med NTE, Statkraft og Fosen Vind.

Generalforsamlingen i Trønderenergi har gitt fullmakt til å selge aksjer for en milliard kroner.

Stabilitet og god avkastning

- Først skal vi se an hva som kan realiseres av de prosjektene vi har det nærmeste året, så får vi vurdere til neste år om vi skal selge de resterende aksjene.

Direktør for strategisk aktivaallokering, Harald Koch-Hansen i KLP begrunner kjøpet med stabilitet.

- Vi har en strategi som går på å kjøpe aksjer av type nett, infastruktur og kraft som gir god, lang og stabil kontantstrøm. Derfor er dette et kjøp som passer godt med KLPs langsiktige forpliktelser, sier han, og legger til at de har mulighet til å gjøre flere slike investeringer.

KLP sitter med dette med 10,3 prosent av de stemmeberettigede aksjene i selskapet, og blir med det selskapets tredje største aksjonær. Totalt er det 25 aksjonærer i Trønderenergi.