En sak som sto på trykk i Magasinet i Dagens Næringsliv lørdag, inneholdt plagiat fra en fem år gammel amerikansk reportasje, uten kildehenvisning. Sjefredaktør Amund Djuve beklager sterkt.

I reportasjen «Klagemuren», som var hovedsak i forrige ukes DN Magasinet, gir journalisten inntrykk av å ha snakket med flere servicearbeidere om ufordragelige og klagende kunder. I virkeligheten er sitater oversatt fra saken «Standing By», som sto på trykk i det amerikanske tidsskriftet The New Yorker i august 2010.

– I artikkelen er flere beskrivelser og sitater tilsynelatende innhentet av DNs reporter i virkeligheten hentet fra en artikkel i magasinet The New Yorker, uten at vi har oppgitt magasinet som kilde. En slik fremgangsmåte er selvsagt i strid med våre retningslinjer, og vi beklager sterkt det inntrufne, skriver Djuve på avisas nettside.

Dagens Næringsliv har fjernet saken fra nett mandag. Journalisten som skrev saken, sa tidligere i sommer opp sin stilling i avisen for å begynne i ny jobb, opplyser sjefredaktøren til Medier 24.

– Han vil ikke ha flere saker på trykk i Dagens Næringsliv, sier Djuve.