- Den nye arbeidsmiljøloven gir arbeidstaker og arbeidsgiver rett til å avtale en slik turnus. Et viktig punkt er nettopp at arbeidstakerorganisasjonene ikke lenger kan overstyre de lokale avtalene, sier Olav Noteng.

Melder seg ut

Han er utrykningsleder på Sandmoen brannstasjon, og står på Høyres liste til kommunevalget.

- I to år har vi fulgt en turnus med lengre sammenhengende vakter, blant annet en helgevakt på 63 timer. Slik den gamle arbeidsmiljøloven var, måtte vi ha dispensasjon fra Fagforbundet. Men nå har Fagforbundet satt foten ned med henvisning til særavtalen som regulerer lønns- og arbeidsforhold for brann- og redningsfolk. Argumentet er at den gjelder enda et år, og forbundet ønsker ikke å tilpasse avtaleverket til den nye arbeidsmiljøloven sier Noteng.

Utrykningslederen har vært medlem av Fagforbundet i hele sin karriere. Men nå er det slutt.

- Jeg har bestemt meg for å melde meg ut og i stedet gå inn i  Branntjenestens yrkesorganisasjon (BTY). Fagforbundet, som jo er LO-organisasjon, omfatter for mange yrkesgrupper. Jeg skjønner at helsepersonell ikke kan jobbe 63 timers vakter. Men vår oppgave er å produsere beredskap for våre innbyggere. Den oppgaven utfører vi bedre med lengre vakter, sier han.

Han mener brann- og redningsfolk er mer sammenlignbare med personell på luftambulansen.

- De går på vakt en uke i strekk, sier Noteng.

- Strålende fornøyd

Også hovedtillitsvalgt Lars Eirik Lunde er strålende fornøyd med turnusen.

- Problemet er at vi - det vil si først og fremst arbeidsgiveren - skulle levert en søknad og en evaluering. Det har ikke skjedd, og også vi tillitsvalgte har sovet litt i timen i denne saken. Da vi stemte over den nye turnusen i sin tid, var det over 90 prosent tilslutning. I dag nærmer den seg 100 prosent. Nå må vi komme tilbake til saken neste år og se om vi får godkjent turnusen.

Men også lederen av Trondheims brannkorps forening  innrømmer:

- Jeg skal være såpass ærlig og si at jeg godt kunne tenkt meg at forbundet hadde gitt oss dispensasjon for enda et år, sier Lars Eirik Lunde.

Les også: Er på jobb 63 timer i strekk

- En ikke-sak for oss

På spørsmål om Fagforbundet sentralt har muligheten til å opptre mindre stivbeint, svarer pressevakt i informasjonsavdelingen, Kjetiil Vevle:

- Vi har ikke mottatt noen søknad, heller ingen evaluering. Så langt er dette en ikke-sak for oss. En slik søknad kan etter den nye arbeidsmiljøloven sendes enten Arbeidstilsynet eller forbundet. Men uansett må det gjøres et grundig arbeid. Behandlingen tar tid.

- Kan du si noe prinsipielt om hvordan Fagforbundet stiller seg til denne typen søknader?

- Siden det til dags dato ikke er søkt, er dette en ikke-sak for oss. Generelt kan jeg si at vi først og fremst forholder oss til inngåtte avtaler og gjeldende lovverk, sier Kjetil Vevle.