Det var i forbindelse med salget av en leilighet i Trondheim at den trønderske eiendomsutvikleren i 40-årene mottok de 100 000 kronene.

Ifølge dommen i Sør-Trøndelag tingrett ble pengene gitt til ham kontant, utenfor kontrakt. Det var eiendomsfirmaet mannen jobber for som eide leiligheten.

Tingretten betrakter den økonomiske utroskapen som grov på grunn av størrelsen på summen mannen mottok. I tillegg mener tingretten at mannen har brutt bokføringsloven, ved ikke å opplyse om de 100 000 i selskapets regnskap.

Tilsto alt

Rettssaken gikk som tilståelsesdom i Sør-Trøndelag tingrett, og mannen har følgelig innrømmet forholdene han nå er dømt for. Salget av den aktuelle leiligheten skjedde i 2009, men forholdet ble først oppdaget i 2012. Etterforskningen og fremstillelsen for retten har tatt lang tid, og det har virket formildende på straffereaksjonen.

Formildende er det ifølge retten også at mannen har innrømmet forholdene.

- Retten har kommet til at straffenivået i nærværende sak uten de formildende hensyn ligger rundt fengsel i 50 dager, skriver tingretten i dommen.

Etter å ha vurdert de formildende forholdene, kom retten til at passende straff for mannen var 30 dagers fengsel. Straffen ble også gjort betinget, med en prøvetid på to år.

Aktiv eiendomsutvikler

I tillegg må mannen betale tilbake 100 000 kroner til eiendomsfirmaet som solgte leiligheten. Han er fortsatt daglig leder i det aktuelle firmaet, og eier samtidig halvparten av firmaet sammen med en annen eiendomsinvestor fra Trøndelag.

I tillegg er han daglig leder, aktiv som styremedlem og medeier i en rekke andre eiendomsselskaper i Trondheim.

Mannen har vedtatt dommen.