- Det er bra, men det kunne vært bedre, sier eier og daglig leder Nina Cathrine Karlsen i Søstrene Karlsen bar og restaurant.

Ikke langt unna dobling

Driften er ikke ennå så smurt som den bør være, mener hun, selv om resultatet før skatt er økt fra 854. 000 i 2013 til 1,55 millioner kroner i fjor – en vekst på formidable 82 prosent. Omsetningen er opp nesten åtte prosent fra 33 millioner i 2013 til 36 millioner i fjor.

- Kort fortalt er forklaringen en omsetningsøkning hvor en del heldigvis har havnet på bunnlinjen. Vi begynner å avslutte en fase med utbygging og utvidelser, både hos oss og naboene, som gjør at resultatet i fjor ble bra. Vi er imidlertid inne i en konsolidering og fortsatt kan vi få til driften enda bedre, sier Karlsen.

Overtok Ricas kokker

Omsetningen og resultatet er det beste Søstrene Karlsen har hatt siden oppstarten i 2004, den gang det faktisk var søstrene Karlsen som sto bak. Hege Karlsen solgte seg ut i 2008 og Nina Cathrine Karlsen eier nå 80 prosent av seleskapet sammen med Tom Myrslo som eier resten.

- Men vi endret ikke navn. Ble litt rart med «Søstera Karlsen», ler Nina Cathrine Karlsen.

Les også: Stinn brakke siden åpningen

Siden da er det skjedd flere endringer, ut over utbygginger. I 2012 åpnet selskapet delikatessebutikken Kjøkkenveien vegg i vegg med spisestedet. Noe trondhjemmerne har savnet og tatt veldig godt imot, ifølge Karlsen.

- Og i fjor høst fikk vi inn tidligere kjøkkensjefer fra Rica Nidelven i vårt kjøkken, og dét har vi merket både på menyen på tilbakemeldinger fra kundene og på omsetningen. Vi har satset mye på kvalitet og det får vi igjen for, sier hun.

Er ingen kaffebar

Hun mener serveringsstedet lykkes også fordi Søstrenes konsept har falt i smak hos trønderne og fordi flere etableringer i samme segment har gjort det lettere for trondhjemmerne å gå ut.

- Konseptet vårt er lettbent og lekent med bar, uteservering og DJ i helgene, samtidig som vi satser mye på kjøkkenet. Det eneste vi ikke er, er en kaffebar. Til dét er nok restauranten for stor med for mange sitteplasser, sier Karlsen.

Selskapet har, ifølge årsberetningen, sysselsatt 129 ansatte i 2014, hvorav 53 kvinner og resten menn.

- Tar fra Midtbyen

Karlsen er også medeier i restauranten Caya i Adressa-bygget, hvor hun og Trond Erling Åm eier halvparten hver. Hun har også eierandeler i Kalas og Canasta AS på Bakklandet og i Byscenen servering som har Alma's ved Prinsenkrysset.

Les også: Sushi, burger og bakt potet i Adressahuset

- Vi merker at Solsiden tar mange kunder fra Midtbyen. Gjennom Kalas og Canasta ser vi at Bakklandet klarer seg, men det har ikke vært like bra i Midtbyen. Nyetableringer også der hjelper på, sier Karlsen.

- Hvordan ser det ut så langt i 2015 for Søstrene Karlsen AS?

- Sommeren har gitt oss litt juling. Mai var bedre enn i fjor, men juni og juli dårligere. Men det behøver ikke bety så mye resultatmessig. Jeg tror vi klarer oss i pluss også i år, sier Karlsen.

Les også: Dette gjør været med Sommer-Trondheim

Årsregnskap
Søstrene Karlsen AS
Millioner kroner20142007Endringi prosent
Driftsinntekter36337,9
Driftsresultater2,01,721,7
Resultat før skatt1,50,8581,9
Nina Cathrine Karlsen, eier daglig leder Søstrene Karlsen AS, sammen med kokkene Kristoffer Eggan (t.v) og Lars Gravvold. Foto: Marianne Tønset
Nina Cathrine Karlsen, eier daglig leder Søstrene Karlsen AS Solsiden, kan glede seg over et overskudd før skatt på 1,5 millioner kroner, 82 prosent bedre enn i 2013. Foto: Marianne Tønset