- Odd Reitan selv ville ha et litt kult navn på det, sier salgs- og markedssjef Pål Restad i Aktiv Eiendomsmegling.

Selskapet skal megle salget av de 26 boligene i prosjektet Bør Hill.

Dagens Rema-butikk på Havstein på Byåsen skal rives, og det skal bygges en ny og større butikk på rundt 1300 kvadratmeter. I tillegg har Reitan Eiendom kjøpt naboeiendommene, hvor dagens boliger skal rives. På den sju mål store tomta skal det lages en kunstig ås, med til sammen 26 boliger.

Den nye Rema-butikken bygges på bakkeplan. I tillegg blir det kundeparkering og lokaler til en frisørsalong. Over dette lages en kunstig ås, forteller Restad.

- Det skal bygges en massiv stålkonstruksjon i forbindelse med taket på butikken, som skal bære haugen. Det skal fylles jord på den, og haugen vil skråne mot naboene. Ulike utforminger på takterrassene er med på å gi husene særpreg og best mulige utsikts- og solforhold, sier Restad.

Reitans butikk nr. 2

Reitan-familien har drevet dagligvarebutikk på Havstein siden 1964, da Ole Reitan, far til Odd Reitan, åpnet sin andre butikk, Snarkjøp, her.

- Butikken og området betyr noe spesielt for Odd Reitan selv. Det er den andre butikken hans. Derfor er det ikke et hvilket som helst prosjekt for ham, og han vil gjøre noe ekstra for området, sier Restad.

Det er Trondheims-firmaet Agraff Arkitektur som har tegnet prosjektet, i samarbeid med den japanske arkitekten Daigo Ishii.

Boligprosjektet er oppkalt etter handelsmannen Bør Børson i Johan Falkbergets roman med samme navn. Restad påpeker at navnet passer inn i området, hvor både Johan Falkbergets vei og Ann Magritts vei ligger.

- Bør passer inn i området, og det ble Hill fordi det er en kunstig høyde. Det vil sikkert være delte meninger om navnet, men vi synes det er kult. Veien til boligene på høyden har fått navnet Josefinesvingen, oppkalt etter Josefine i Bør Børson, sier Restad.

Fra 4,1 til 7,15 mill.

Fire av byggene får til sammen åtte leiligheter, mens resten av boligene på åsen blir eneboliger på to og tre etasjer. Alle boligene får fasader i aluminiumsbekledning, både på tak og fasader.

- Det er vedlikeholdsfritt og gir husene særpreg. Aluminiumsplatene får ulike farger, som husene i området tradisjonelt har hatt. Men boligene har et moderne uttrykk, sier Restad.

Den minste leiligheten på Bør Hill er 68 kvadratmeter (kvm) i bruksareal, og vil koste 4,1 millioner kroner, mens den dyreste eneboligene vil koste 7 150 000 kroner og får et bruksareal på 122 kvm. Restad sier gjennomsnittlig kvadratmeterpris er 57 000 kroner. Han frykter ikke at boligene blir vanskelige å selge, fordi de er for dyre.

- Dyre nye boliger

- Nye boligprosjekter på Byåsen har ligget høyt i det siste, fordi det har vært for lite nybygging der. Vi er mest spent på hvordan boligtypen blir mottatt. Dette er nye eneboliger med store boder, og med mulighet til to parkeringsplasser i parkeringskjelleren. Vi tror det vil treffe markedet, det finnes ikke denne typen prosjekter i dag, sier Restad.

I utgangspunktet ser han for seg voksne kjøpere som ikke har barn boende hjemme lenger.

- Vi tror kanskje disse er mest aktuelle for kjøpergruppen 50 pluss, som ikke trenger alt på ett plan og ikke ønsker å bo i en tradisjonell blokk, men som fortsatt har behov for litt plass. Her får de stor bodplass, med plass til ski og sykler, og de kan kjøpe en ekstra parkeringsplass, sier Restad.

Barnefamilier

Men høye bruktboligpriser gjør at han også ser for seg barnefamilier som kjøpere.

- Normalt vil barnefamiliene ha 140-160 kvm. Men eneboligprisene har steget så mye på Byåsen i det siste, at jeg tror det kan komme barnefamilier også, fordi det er begrenset hva du får av brukte eneboliger på Byåsen for sju millioner, sier Restad.

Han opplyser at Bør Hill legges ut for salg om et par uker. Byggestart er planlagt i høst, etter at Rema-butikken er revet. Entreprenøren Hent skal bygge prosjektet.

Det er ulike utforminger av takterrassene som tar hensyn til utsikts- og solforhold. Foto: ILLUSTRASJON: AGRAFF ARKITEKTUR, Adresseavisen