Bruheim har vært leder av oljeletingsselskapet siden januar i år. Han har vært arbeidende styreleder siden 2004, før han ble ansatt som administrerende direktør i år.

Inntil en ny permanent administrerende direktør er på plass, er Stig Eide Sivertsen konstituert i stillingen som leder av Trondheims-selskapet. Sivertsen må dermed gå ut at styret i EMGS.

Nedbemanner

- Med dagens lave oljepriser står EMGS overfor nye utfordringer som krever handling fra selskapet. Vi er trygge på at Stig Eide Sivertsen er den riktige personen til å lede selskapet frem til en ny permanent direktør er på plass, sier styreleder Eystein Eriksrud i en melding sendt til Oslo Børs.

I den samme meldingen takket styret Bruheim for innsatsen i EMGS.

Nedturen i oljebransjen førte til at EMGS i juni varslet en nedbemanning på 20 prosent. Til sammen må vel 70 gå fra selskapet, 16 av dem er tilknyttet hovedkontoret i Trondheim.

Underskudd

Sist torsdag la EMGS frem tallene for andre kvartal. Inntektene i andre kvartalet falt til 12,1 millioner dollar, mot 42,5 millioner dollar i samme tidsrom i fjor. Driftsresultatet skiftet samtidig fortegn, og endte på minus seks millioner dollar. Regnskapet viste også en kraftig nedgang i ordreboken fremover, og det vil få konsekvenser for selskapet flåte.

EMGS leier fire skip. Kontraktene for to av skipene, Bjørnevik-eide BOA Thalassa og BOA Galatea, går ut i henholdsvis i desember i år og juli neste år. Ifølge selskapet selv blir det trolig ikke aktuelt å fornye leiekontraktene med de to Bjørnevik-båtene.

Kursras

Kursen på EMGS-aksjen har så langt i år falt 77 prosent i verdi på Oslo Børs.

- Når olje- og gassindustrien nå går gjennom vanskelige tider, er det enda viktigere å tilby de beste løsningene til våre kunder og skalere operasjonene slik at de stemmer med kundenes etterspørsel for å opprettholde lønnsomheten. Jeg ser frem til å overta rollen som administrerende direktør og utvikle EMGS sammen med våre høyt kvalifiserte ansatte, sier Sivertsen i børsmeldingen sendt ut mandag

Sivertsen har tidligere jobbet for blant annet Schibsted, Petroleum-Geo Services og Telenor.