I neste uke åpner 3Ts nye senter i den gamle Dampsentralen i Ilsvika, som har kostet rundt 75 millioner kroner å få på plass.

- Vi hadde en liten førpremiere sist helg, da deltakerne i Trondheim Triatlon fikk låne garderobene og tilbud om å trene her, sier daglig leder Atle Hokseggen ved 3T Ilsvika.

Administrerende direktør Hilde Thommesen Holck i 3T sier at det var en komplisert oppgave å pusse opp et 100 år gammelt bygg, og sier at det trolig vil ta tid før de får tilfredsstillende økonomiske resultater ved senteret.

- Nå 75 millioner senere er vi bare så glad for at vi endelig kan se et treningssenter inne i disse flotte lokalene, og at dette huset endelig kan deles i all sin prakt med Trondheims befolkning, skriver Holck i en e-post til Adresseavisen.

Omfattende virksomhet

Morselskapet til 3T-kjeden, 3T Produkter, fikk en omsetning på 227,7 millioner kroner i fjor, en økning fra 214,4 millioner kroner året før. Morselskapet omfattet i fjor 13 treningssentre, ni eiendomsselskaper, et cageballselskap, et selskap for fysikalsk behandling og fondsselskapet Trondheim Kapitalforvaltning.

Ifølge Holck var inntektene fra den treningsrelaterte virksomheten i fjor på 210 millioner kroner, som var omtrent uendret fra året før. Resultatet før skatt endte på 43,1 millioner kroner, ned fra 55,7 millioner kroner i 2013.

I årsberetningen skriver styret at det er stor konkurranse i bransjen, og peker på etableringen av flere nye mindre aktører. De skriver at prisnivået på trening i Trøndelag dermed er lavere enn det generelle prisnivået i landet for øvrig. Senest denne uken åpnet den nye billigkjeden Fresh Fitness på Tiller, med et delvis betjent studio.

Satte ned prisen

Holck sier at 3T har valgt å sette ned månedsprisen fra 529 kroner til 499 kroner for å møte konkurransen fra de nye studioene, og peker på at de hittil i år har økt medlemstallet med 3,5 prosent. Holck sier at de har mange lojale medlemmer. Hun tror også at gruppetimer igjen er med å bli mer populært blant medlemmene, og peker på at de også har gratis treningsplaner og veiledning, barnepass og andre tilbud.

-Jeg tror mange av våre medlemmer ser at den «hundringsen» vi tar ekstra for alt 3T tilbyr, er rimelig i forhold til hva du får for den. Derfor må de nye selvbetjente studioene legge seg enda lavere i pris, sier Holck.

I tillegg har 3T åpnet sitt egne selvbetjente senter på Moholt, hvor månedsprisen er 100 kroner lavere enn den ordinære prisen.

Høyere besøk

Hun sier at de i år også har hatt en kraftig økning i besøket, og tror det skyldes mye dårlig vær. I sommer har besøkstallet ligget opptil 50 prosent høyere enn i fjor, ifølge Holck.

- Men selv siste uka i dette finværet er vi elleve prosent over fjoråret på gruppetrening. Det gir oss tro på en god høst, sier hun.

Åpningen av senteret i Ilsvika ble også forsinket, fordi bygget fikk setningsskader da kjelleren på naboeiendommen ble bygget ut, ifølge Holck. På naboeiendommen er det bygget en ny Rema 1000-butikk og en boligblokk.

- Skyldspørsmålet er en sak som pågår og som vi av den grunn ikke ønsker å kommentere ytterligere på nåværende tidspunkt, sier Holck.

Årsregnskap
3T Produkter konsern
Millioner kroner20142013Endr. i %
Driftsinntekter227,7214,46,2
Driftsresultat48,952,5- 6,9
Res. før skatt43,155,7- 22,6
Daglig leder Atle Hokseggen ved 3T Ilsvika i kjelleren i det nye treningssenteret. Foto: MARIANN DYBDAHL