De 1500 omfatter 900 faste ansatte og 600 innleide konsulenter.

Flertallet av de fast ansatte medarbeiderne i Norge jobber i Kristiansand-regionen. Her reduseres bemanningen med rundt 475 stillinger, i Stavanger 235 stillinger, 70 stillinger i Oslo og 120 stillinger i Molde.

45 ansatte i Trondheim

I Trondheim har selskapet et ingeniørkontor med 45 ansatte der de fleste jobber med kraner, men også borerelaterte operasjoner, og er tilknyttet Molde, Stavanger og Kristiansand.

Lokalsjonsleder for Molde og Trondheim, Terje Korsnes, sier til Adresseavisen at også Trondheimskontoret vil bli berørt av nedbemanningen, men at det ennå er for tidlig å si hvor mange som må gå.

Ble varslet i juni

Selskapet, som er kjent som NOV, er Sørlandets største private arbeidsgiver. I juni i år varslet selskapet at til sammen 1500 ansatte måtte gå, og torsdag er det klart hvor selskapet kutter.

– Vi kan heller ikke utelukke ytterligere nedbemanninger, grunnet et usikkert marked med reduserte investeringer og redusert salg av nytt utstyr, sier kommunikasjonsdirektør i NVO, Dag Nordbø, til NTB.

Amerikansk

Den norske delen av selskapet er et datterselskap av National Oilwell Varco, som har hovedkontor i Houston i den amerikanske delstaten Texas. På verdensbasis har selskapet over 60 000 ansatte. Selskapet leverer boreutstyr til både landbaserte rigger og offshoreinstallasjoner, i tillegg til tjenester som rørinspeksjoner.