De tre dyreste fritidsleilighetene i prosjektet koster fem millioner kroner, og er på 100 kvadratmeter (kvm). Det gir en pris på 50 000 kroner per kvm. Én av de tre dyreste er solgt.

- Det er betalingsvillighet for en flott beliggenhet så sentralt på Røros, og for å ha det enkelt når en kommer frem til sin fritidsleilighet. De fleste sier de vil låse opp døra, pakke skiene ut av boden og gå ut i løypene eller være med på det kulturelle på Røros. Røros er en helårsdestinasjon og dette ser vi på den store interessen det er rundt disse fritidsleilighetene, sier markedssjef Pål Småvik i Proa Eiendomsmegling Trondheim.

Han forteller at de flest kjøperne er fra trondheimsområdet.

Gjennomsnittsprisen i prosjektet som ligger ved Røros Hotell, er fra rundt 46 000 til 50 000 kroner per kvm. Til sammenligning var snittprisen på fritidsboliger i Røros de siste tolv månedene rundt 19 700 kroner per kvm. Av leilighetene som er solgt, gikk de fleste ved salgsstart forrige lørdag, 22. august, sier Småvik.

- På første salgsdag solgte vi 17. De fleste som er solgt er treroms med og uten hems, og toroms med hems har også vært veldig attraktive, sier Småvik.

- Tøffelavstand til sentrum

Han mener det raske salget skyldes beliggenheten, kvaliteten og en målrettet markedsføring mot et voksent marked som vil ha det enkelt.

- Det handler om veldig god planlegging av prosjektet mot rett målgruppe, sammen med utbygger Kjellmark Eiendomsutvikling og Røros Hotell, som var grunneier. Målgruppen er godt voksne, hvor barna har flyttet hjemmefra. Prosjektet har en unik beliggenhet. Du er i tøffelavstand til Røros sentrum og du kan gå ned til Kjerkgata på noen minutter. I tillegg er det flott beliggenhet ved Røros Hotell, med skiløyper og turstier rett utenfor inngangsdøra, sier Småvik.

Han forteller at dette er det første prosjektet som bygges så nært Røros sentrum som er regulert til fritidsbolig, uten boplikt. I Røros er det boplikt i sentrum og tettstedet rundt.

Kan leie ut leiligheter

Røros Hotell eide tomta som Kjerkgårdshagan bygges på. Gjennom et samarbeid med utbyggeren, Kjellmark Eiendomsutvikling, finansierer tomtesalget og salget av prosjektet byggingen av et nytt badeanlegg på hotellet til 35 millioner kroner.

Leilighetskjøperne får tilbud fra Røros Hotell om at hotellet kan leie tilbake leilighetene, forteller direktør Mikael Forselius på Røros Hotell.

- Majoriteten som har kjøpt leilighet har lyst til å leie ut, og det gir oss tilgang til flere rom som vi kan leie ut når det er behov, sier Forselius.

- Kjøper tjenester

Han håper også at fritidsleilighetene skal gi økt etterspørsel etter mat og tjenester fra hotellet.

- De får bruke det nye badeanlegget, de vil bruke våre barer og restauranter, kjøpe catering på døra, snømåking og vask av sengetøy. Vi håper hotellet blir et nav for fritidsleilighetene, og kan holde våre ansatte i arbeid en større del av året og gi oss en jevnere inntektsstrøm, sier Forselius.

Byggingen av Kjerkgårdshagan er i gang, og de første leilighetene skal stå innflyttingsklare 1. februar neste år, forteller Forselius. Byggingen av badeanlegget startet i januar, og det skal etter planen være ferdig i mai neste år.

Røros Hotell har 95 årsverk fordelt på rundt 200 ansatte. Det vil omsette for rundt 100 millioner kroner netto i år, opplyser Forselius.

Ytterligere et prosjekt med fritidsboliger og vanlige boliger nær Røros Hotell, Amneushagan, er under regulering.