Boligen som ligger i Møllevegen 1 på Storsand i Malvik, ble annonsert med en prisantydning på 8,5 millioner kroner. Prisen ble tre millioner høyere, 11,5 millioner.

Avdelingsleder Morten Løvseth i Eiendomsmegler 1 Midt-Norge innrømmer at han bommet med prisantydningen.

- Det kan du trygt si. Men det er en spesiell eiendom som er vanskelig å prissette i utgangspunktet, sier Løvseth.

- Vrien

Han viser til at det er en stor bolig fra 1859, rehabilitert i 1979 og i 2000, og som vil trenge påkostninger etter hvert. På eiendommen er det også et gammelt røykeri, som det ikke er gitt at kjøperen får rive.

- Prisvurderingen ble litt vrien. Det viktigste for oss er at vi treffer markedet, og vi hadde en formening om at den kunne gå for åtte til ti millioner. Vi ble enige med selger om at han ville selge for 8,5 millioner, så det er ikke lokkepris. 11,5 millioner er en god pris for eiendommen. Det er spesielt med en så stor tomt ned mot sjøen med båtslipp, og den ligger også skjermet til, sier Løvseth.

Rekordpris

De dyreste boligeiendommene solgt i Malvik tidligere er en enebolig på Saksvik som ble solgt for åtte millioner i vår, og en enebolig på Malvikodden som ble solgt for 8,85 millioner i 2012. I kjøpesummen til sistnevnte fulgte også en skogteig på 43 mål med 400 meter strandlinje.

Tomta i Møllevegen er på 6,5 mål og eneboligen er har et bruksareal på 300 kvadratmeter (kvm). Foruten boligen og røykeriet, er det en garasje på 118 kvm.

Eiendommen ligger i et område regulert som landbruks-, natur- og friluftsområde og innenfor 100-metersbeltet mot sjøen. I tillegg renner Sagelva gjennom eiendommen, og den er et verna vassdrag i kommunedelplan. Dette begrenser utviklingspotensialet.

Løvseth forteller at det derfor ikke var noen interesse for eiendommen fra eiendomsutviklere.

- Det er ikke gitt at en får utvikle eiendommen i forhold til nybygg. Interessentene var ute etter en bolig, sier Løvseth.

100-150 på visning

Han forteller at han ble overrasket over den store interessen.

- Det var godt over det vi forventet for en enebolig uten leieinntekt til 8,5 millioner. Under visningen søndag var hele eiendommen fylt opp med biler, og jeg anslår at det var 100-150 på visningen. I tillegg hadde vi sju privatvisninger før fellesvisningen. Det var 40 interessenter på blokka etter visningen, og første bud som kom allerede på visning, var en halv million over prisantydningen, sier Løvseth.

Mange fra Trondheim

Fem budgivere var med i budrunden, som endte tre millioner over prisantydningen.

- Interessentene var lokale familier fra nærområdet og det var mange fra Trondheim. Budgiverne var fra Trondheim og Malvik, og fra 30-årene og oppover. De ville ha eiendommen fordi de ønsker å bo ved sjøen, sier Løvseth.

Han forteller at boligmarkedet i Malvik er påvirket av prisutviklingen i Trondheim.

- Vi merker stor interesse fra byen i Malvik. Sju av ti på visning er gjerne bosatt i Trondheim. I ytre Malvik er det størst pågang, og det påvirker prisbildet. Jo nærmere Trondheim, jo dyrere er det, sier Løvseth.