- Den vil bli større, men atmosfæren og følelsen skal vi beholde, sier Dan Robert Halshamn, leder for driften i Norrein Gruppen som driver Kieglekroa.

Åpningen er planlagt til november.

LES PÅ PLUSS: Egon solgte mat og drikke for 1,2 milliarder i fjor

Natt til 5. desember i fjor brant den tradisjonsrike kroa i bakgården til Bøndernes Hus, men snart åpner dørene igjen. Halshamn sier at de hadde planer om å åpne tidligere i høst, men at en vannlekkasje forsinket planene.

Stambordene tilbake

Kieglekroa ble åpnet i 1962 som en del av Prinsen Hotell, og Halshamn sier at den har vært en institusjon som også Norrein har benyttet til store og små anledninger.

- Når dette først skjedde, så ser vi muligheten for å oppgradere og utvide Kieglekroa, sier han, men forsikrer om at stamgjestene vil kjenne seg igjen.

- Vi fikk reddet ut stambordene ved baren, og de har stått til tørking siden brannen. De skal tas inn igjen, men det vil også komme nye møbler, sier han.

Planer for bakgården

Nå vil lokalet bli større ved at baren trekkes bakover, men Halshamn sier at det også kan bli aktuelt med en ytterlige utvidelse senere.

Det har lenge vært planer om å utvide Prinsen Hotell i bakgården med nye rom og kurs- og konferansefasiliteter, og Halshamn sier at de senest denne uken var i møter med gårdeier Bøndernes Hus og eiendomsforvalter Basale om planene.

- Vi håper at dette blir realisert, og da er planene å utvide kroa helt ut mot veita, sier han.

Halshamn peker på at området rundt Bøndernes Hus har fått nye tilbud med blant annet Mathallen, nye Frati og Almas på andre siden av Prinsenkrysset, og tror området kan bli en annerledes motvekt til Solsiden.