Etter fem år med omstilling, sliter den trønderske leverandøren av kjøttprodukter fortsatt med lav lønnsomhet, skriver Finansavisen.

I fjor solgte Grilstad for vel 1,8 milliarder kroner, men satt kun igjen med 24,2 millioner i driftsresultat. Det gir en resultatgrad på drøyt én prosent.

- Tøff bransje

- Vi er i en konkurransemessig tøff bransje med press på marginer. Vi jobber hele tiden med å få sterkere konkurransekraft, sier konsernsjef Odd Arne Dalsegg i Grilstad.

Han viser til at det langsiktige målet er en resultatgrad på fem til ti prosent.

Omsetningen til Grilstad økte med 44 millioner kroner fra 2013 til 2014.

Overskuddet før skatt endte på 1,2 millioner kroner i fjor, og det er ned fra 5,3 millioner i 2013.

400 ansatte har sluttet

Siden Dalsegg overtok sjefsstolen i 2009 har Grilstad kvittet seg med 400 ansatte, og antallet fabrikker er kuttet fra 18 til fem.

Dalsegg sier Grilstad vil se resultater av omstillingsarbeidet i år.

- Lønnsomheten er på vei opp. Allerede i fjor høst så det bedre ut, og 2015 ser ut til å bli det beste året siden 2008, sier Dalsegg til Finansavisen.

Fabrikk i Sverige

I dag har Grilstad fabrikker i Trondheim, på Stranda, i Åsen og i Brumunddal. I Östersund i Sverige produserer Grilstad produkter som selges i det svenske markedet.

De største eierne av Grilstad er brødrene Anton og Erling Jenssen, som via Jenssen Holding eier 61,6 prosent av konsernet. Reiten & Co eier via Nordic Capital Partners II 33,7 prosent.