Gå til mobilutgaven
forsiden / Økonomi

Sju flyplasser kan bli stengt lørdag

 •   FRØYDIS BRAATHEN OG BØRGE SVED

Sju flyplasser kan bli stengt lørdag

Værnes kan bli rammet, men ikke stengt.
Leses nå:

Teekay i Trondheim forbereder nye kutt

Stemningen blant de ansatte er spent mens oljeserviceselskapets jobber med å effektivisere driften.

- Det er bra eier er tydelig på nulltoleranse mot korrupsjon

Tidligere næringsminister Trond Giske (AP) stilte fredag i kontrollkomiteens høring om Telenor og Vimpelcom.

Smittet oppdrettsanlegg tømt for fisk

Torsdag gikk fristen for å tømme anleggene hvor det ble funnet dødelig laksesykdom i midten av april.

Blokkerer isbilen i Stjørdal for andre gang

Bedriften bedriver streikebryteri, hevder Transportarbeiderforbundet.

Sjenerøse ordninger gir høyt sykefravær og mange på trygd

Norske tiltak for å få ned sykefravær og færre på trygd har liten effekt fordi vi ikke kutter i ytelsene, hevder trygdeforsker Astrid Grasdal.

Magnus Reitan går av som kiosksjef

Magnus Reitan slutter som toppsjef i Reitan Convenience, og blir i stedet sjef for Reitangruppens nye forretningsområde Reitan Kapital.

- Bilindustrien hadde ikke utviklet seg raskere om vi hadde skutt alle hestene

Oljegründer Erik Haugane og Trønderenergi-sjef Ståle Gjersvold barket sammen om fremtiden til olje- og gassindustrien.

Halvparten av håndsåpene kan være helseskadelige

En test av håndsåper som Forbrukerrådet har gjennomført viser at over halvparten av håndsåpene har innhold som kan gi negative helseeffekter.

Trøndere tjener penger på andres pengerot

Tilbakeflyttet til Røros gjør han seg klar for en ny runde på Oslo Børs. – Det er krevende å være børsnotert, sier gründer Jon Harald Nordbrekken.

Saken oppdateres Last inn siden på nytt

Innbyggerne i kommuner landet rundt kan puste lettet ut etter at streiken eravblåst. Både i Oslo og andre kommuner i landet vender de streikende tilbaketil jobb.

Også i staten har partene fått på plass en avtale, med unntak av Unio Statsmedlemmer.

Men fortsatt er det noen forbund som ikke har startet meglingen medarbeidsgiversiden. Streikefaren er derfor ikke helt over.

Se listen over meglinger som står for tur nederst i saken.

Flyplassene kan rammes lørdag

Torsdag starter meglingen på Avinor-området, med LO-forbundene NorskTjenestemannslag og EL og IT Forbundet på arbeidsgiversiden.

Dersom partene ikke kommer til enighet ved midnatt fredag, vil syv flyplassertas ut i streik fra lørdag morgen, skriver Aftenposten.no.

Nøkkelpersonell tas ut i streik

I første omgang vil 176 ansatte innen brann- og havaritjenesten, renhold,driftspersonell, lufthavnbetjenter og AFIS-personell, som styrer flyene frabakken, samt personell innen elektromontasje, tas ut i streik. Det betyr atflere flyplasser vil måtte stenge.

Værnes er blant flyplassene som rammes av streiken. Ifølge Avinor vil detvarslede streikeuttaket imidlertid få liten betydning for driften avlufthavnen.

- Komplisert megling

Nestleder i LO Stat Eivind Gran skal være med på meglingen som startertorsdag. Han kan ikke si noe om kravene i oppgjøret, men innrømmer atmeglingen kommer til å bli komplisert.

- Denne meglingen er komplisert, fordi den inneholder mange elementer, sierhan til Aftenposten.

Følgende flyplasser tas ut i streik:

 • Trondheim Lufthavn
 • Brønnøysund
 • Førde
 • Harstad
 • Kirkenes
 • Leknes
 • Ålesund
 • Ørsta
 • Volda
 • Oslo Lufthavn

Alle må holde stengt fra og med lørdag om det bryter ut streik, medunntak av Værnes og Gardermoen.

På sine hjemmesideropplyser Avinor om at Stavanger lufthavn, Sola i tillegg vil bli bli stengtfor all kommersiell trafikk så lenge streiken pågår fra mandag 11. juni kl.07.00.

Mulig lockout i oljebransjen

Parallelt med Avinor-meglingene skal også flyteknikerne i meglinger. I sluttenav juni er det duket for meglinger innen oljebransjen.

Arbeidsgiverne har varslet Riksmekleren og Industri Energi/SAFE om lockout forsamtlige av forbundenes medlemmer på operatør- og forpleiningsavtalen, ogåpner dermed for full lockout på sokkelen, skriver Frifagbevegelse.

6000 kan bli tatt ut i konflikt

Industri Energi/SAFE har varslet at i alt 610 medlemmer på 4 installasjonerblir tatt ut i streik dersom meglingen ikke fører fram. Nå svarer altsåmotparten med å varsle at resten av de to forbundenes medlemmer på operatørog forpleiningsavtalen kan bli lockoutet.

Det skal megles hos Riksmekleren i Oslo 22. og 23. juni. Kommer det ikke tilenighet i meglingen kan altså over 6000 bli tatt ut i konflikt på sokkelen.

Meglinger som står for tur:

 • Norsk Flytekniker Organisasjon starter megling med NHO Luftfart torsdag 7.juni med frist ved midnatt fredag. En eventuell streik vil settes igang natt til lørdag 9. juni, og 479 ansatte vil tas ut av arbeid.

 

 • 11. juni skal Norsk Arbeidsmandsforbund (LO) megle med NHO Service om enoverenskomst for parkering. Det er foreløpig ikke satt noenmeglingsfrist, men 105 ansatte er varslet tatt ut i streik dersom detblir konflikt.

 

 • 11. juni skal også Yrkestrafikkforbundet (YS) megle med NHO Service omparkeringsoverkomsten. 10 medlemmer er varslet tatt ut i en eventuellstreik.

 

 • 18. juni skal EL og IT Forbundet (LO) megle med NHO om overenskomst forheisfaget. 651 medlemmer er varslet tatt ut i streik

 

 • 18. juni starter megling mellom Forbundet for Ledelse og Teknikk (LO) og NHO.6175 medlemmer er varslet tatt ut i streik.

 

 • Mellom 18. og 23 juni vil det være flere meglinger i oljebransjen. IndustriEnergi og SAFE er på arbeidstagersiden, mot Norsk Industri ogOljeindustriens Landsforening.
Vis debatt
Mer å lese på adressa.no:
Nytt fra Adressa Pluss:

Adresseavisen ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert før publisering. Debatten er åpen kl 07 (08) - 24. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Ditt fulle navn må enten gå fram av epost-adressen eller oppgis som brukernavn/Facebook-profil. Debattregler

Regler for debatt her på adressa.no:

 • Diskuter sak, ikke person. Det er ikke tillatt å hetse eller trakassere meddebattanter.
 • Banning eller ukvemsord er ikke tillatt.
 • Vi godtar ikke rasisme, trusler eller angrep på personer eller grupper.
 • Oppfordringer til ulovlige handlinger godtas ikke.
 • Adresseavisen har redaktøransvar for alt som publiseres, men du er også personlig ansvarlig for innholdet i innlegget.
 • Skriv kort og hold deg til saken. Vi godtar bare norsk, svensk, dansk eller engelsk tekst.
 • Publisering av opphavsrettsbeskyttet materiale er ikke tillatt. Du kan sitere korte utdrag av andre tekster eller artikler, men husk kildehenvisning.
 • Det er ikke tillatt å legge inn lenker i teksten.
 • Alle innlegg blir kontrollert før de publiseres på adressa.no.
 • Innlegg med falske profiler blir fjernet.

Innlegg som bryter med våre grunnregler, blir ikke publisert. Vi forbeholder oss retten til å stenge ute debattanter som ikke overholder reglene.

comments powered by Disqus