Bergen Groups skipsbyggingsdivisjon vil trolig få et driftsunderskudd på 70-80 millioner kroner i andre kvartal, etter en «meget svak utvikling» ved Bergen Group Fosen, ifølge en børsmelding fra konsernet.

Årsaken skal først og fremst være overskridelser i timeforbruk, som skyldes problemer med skrogleveranser og «utfordringer knyttet til prosjektstyring» under utrustningen av skrog i Rissa.

– Har ikke lykkes

– Bergen Group Fosen har ikke lykkes med omstilling fra produksjon av skrog ved eget verft i Sverige til innkjøp av skrog fra eksterne leverandører, sier konsernsjef Terje Arnesen i meldingen.

Ifølge Arnesen vil det nå bli tatt flere grep for å sikre kontrollen med utrustningsarbeidet som er igjen og for å få tilbake lønnsomheten ved verftet.

Administrerende direktør Terje Sjumarken ved søsterverftet Bergen Group BMV er ansatt som direktør for konsernets skipsbyggingsdivisjon, og ifølge meldingen vil han prioritere en styrking av planleggingsressurser og prosjektledelse ved verftet på Fosen.

To prosjekter

Bergen Group Fosen er i ferd med å utruste et offshorefartøy for rederiet Volstad Maritime som skal leveres i tredje kvartal.

Verftet har også mottatt det første av to skrog til cruiseferjene som er bestilt av rederiet Fjord Line. Fosen fikk nettopp en ekstrakontrakt på ombygging til gass som drivstoff på begge cruiseferjene, og ifølge Terje Arnesen vil det bidra til en bedret situasjon ved verftet.

– Kontrakten har gitt oss en forskjøvet leveringstid som gir lengre tid til å planlegge og gjennomføre en effektiv ferdigstillelse av begge cruiseferjene, både det skroget som allerede er på Fosen og det neste skroget som skal leveres fra Polen, sier han.