Alle Rema 1000 kjøpmennene var i helgen samlet til sitt årlige Riksmøte for å feire seg selv  og sine resultater. Tradisjon tro ble hele seansen avsluttet med fest og kåring av årets kjøpmann.

Blant de åtte nominerte, var det Tone Osvoll Eide på Rema 1000 Knarvik, nord for Bergen, som gikk av med seieren. Hun ble behørig feiret med innendørs fyrverkeri, confetti og full musikk på det nye omstridte kongresshotellet i Trondheim.

Best betalte kjøpmann

Eides butikk omsatte i fjor for over 125 millioner kroner og hun satt igjen med 8 millioner kroner i eierlønn, skriver Aftenposten.no.

Dermed er hun også en av de best betalte kjøpmennene i Rema-systetemet, der hele 68 av de over 500 kjøpmennene i Norge tjente mer enn 3 millioner kroner i fjor.

Les flere økonomisaker her

Skjennepreken

Riksmøtet er en årlig foreteelse i Rema og er kjent for å være et rent halleluja-møte for å klappe hverandre på skulderen. I år ble det derimot lite halleluja, men  desto mer skjennepreken. Selv  om den gikk til dem som ikke gjorde jobben sin, ble det da lite hylling av alle de som faktisk bidro til at Rema i første halvår leverte en vekst på 11,4 prosent.

Hvordan Rema-sjef Ole Robert Reitan rev ned stemningen etter at Rema-sangen var sunget og fikk kjøpmennene ned på bakken, kan du lese mer om i Aftenposten på mandag.

Du kan også lese mer om Riksmøtet til Rema 1000 i Adresseavisens papirutgave mandag.