Entreprenør- og eiendomskonsernet Majateknobygg gikk på en økonomisk smell i 2011, ifølge tall fra Brønnøysundregistrene.

Resultatet før skatt ble -37,3 millioner kroner. Underskuddet står i kontrast til tallene for 2010, da selskapet gikk 28,5 millioner i pluss.

Mandag blir det også klart at administreredne direktør Svein Oddvar Berg går av som administrerende direktør.

Gründeren overtar

- Dette skjer i overenstemmelse med Berg, sier gründer og største eier i selskapet, Jan Erik Steen, til adressa.no.

Han understreker at Berg ikke har skyld i det det dårlige resultatet. Berg vil også fortsette i en stilling som konsulent for selskapet.

Jan Erik Steen går selv inn som ny toppsjef.

800 arbeidsplasser

Majateknobygg omsatte for 582 millioner kroner i fjor, mot 467 millioner i 2010.

Konsernet sitter på en rekke eierandeler i andre trønderske entreprenørvirksomheter, og rår slik over nær 800 arbeidsplasser i Midt-Norge.

Majateknobygg eier blant annet halvparten av verdalsbaserte Grande entreprenør, som i fjor fusjonerte med betongentreprenøren Brødrene Vangstad. Majateknobygg eier også halvparten av det selbubaserte Kjeldstad-konsernet.

Fikk milliardgjeld

I november i fjor inngikk Majateknobygg en avtale om å kjøpe seg opp i trondheimsentreprenøren Grunnarbeid. Majateknobygg trakk seg imidlertid fra kjøpsavtalen den 11. januar i år, da det ble klart at økonomien i Grunnarbeid var svakere enn først antatt.

Siden gikk Grunnarbeid konkurs, og Majateknobygg overtok konkursboet.

Konsernets samlede gjeld har økt markant fra 2010 til 2011. I fjor noterte selskapet en gjeld på 1,1 milliard kroner, opp fra 603 millioner året i forveien. Økningen tilsvarer nesten en halv milliard kroner.