Mangeårig politiker for Arbeiderpartiet, Rune Olsø (38), er ansatt som administrerende direktør i eiendomsselskapet Entra.

Det ble klart i et styremøte i selskapet onsdag.

Arbeiderparti-topp

Rune Olsø har jobbet i Entra siden 2005. Først som direktør for strategi og forretningsutvikling, deretter som viseadministrerende direktør.

I april ble han konstituert i stillingen som administrerende direktør. Det skjedde etter at toppsjef Kyrre Olaf Johansen gikk av etter uenighet med styret.

Samtidig trakk Rune Olsø seg fra bystyret i Trondheim, hvor han hadde sittet i 17 år. I går trakk han seg fra vervet som leder for Trondheim Arbeiderparti.

- Straks det var klart, ringte jeg til nestleder Hanne Moe Bjørnbet og ordfører Rita Ottervik. I tillegg skrev jeg et brev til representantskapet i partiet, sier Olsø til adressa.no.

Olsø har utdanning i teknologiledelse og samfunnsvitenskap fra NTNU. Per i dag har han styreverv i 28 ulike selskaper, både private og offentlige.

Giske ikke inhabil

Han ønsker ikke å kommentere ansettelsen, men sier dette om hvorfor han trekker seg fra politikken:

- Jeg har en jobb som krever av meg 24/7. Det er arbeidsbelastningen som er årsaken, ingen tvil om det.

Han har tidligere fått kritikk for å være Entra-direktør og posisjonert Ap-politiker på samme tid. Olsø avviser at en rollevurdering ligger bak beslutningen om å forlate politikken.

Statlig eide Entra eiendom er at av landets største eiendomsselskaper. Selskapet ble opprettet etter et stortingsvedtak om å utskille Statsbyggs konkurranseutsatte virksomhet i år 2000. I Trondheim er Entra blant annet sentral i utviklingen på Brattøra.

Nærings- og handelsdepartementet eier alle aksjene i selskapet. Da Olsø ble konstituert direktør i april, ba næringsminister Trond Giske om at lovavdelingen i justisdepartementet foretok en habilitetsvurdering på bakgrunn av hans venneforhold med Olsø. Det ble slått fast at Giske ikke var inhabil overfor Entra.