- Jeg er svært komfortabel med at vi nå har en helt normal pensjonsordning, sier styreleder Siri Hatlen i Entra. Foto: SCANPIX

Tidligere adm. dir i Entra, Kyrre Olaf Johansen, hadde mulighet for 50 prosent resultatlønn, av sin faste lønn på 3 135 000 kroner. Rune Olsø vil også få en fast lønn på 3,135 millioner. Men han vil maks kunne oppnå 25 prosent av sin fastlønn som bonus.

Det betyr at han kan få opptil 784 000 kroner i bonus, i tillegg til sin faste lønn. Entra beregnet over én million kroner i pensjonskostnad for den tidligere topplederen. Olsø vi få betydelig mindre: Beregnet pensjonsutgift for den nye direktøren er 147 000 kroner årlig. Oppå dette kommer naturalytelser, som for Johansens del beløp seg til 240 000 årlig.

Hovedtrekk klare

Siri Hatlen sier at hovedtrekkene i avtalen er klare.

- Rune Olsø vil få en helt annen pensjonsordning sammenlignet med forrige leder. Vi har også satt et tak på bonusen på 25 prosent av fastlønn, sier styreleder Hatlen.

- Mener du da at du har svart opp næringsministerens tydelige signal om at lederlønningene må ned?

- Det er styret som fastsetter lønnen. Jeg er svært komfortabel med at vi nå har en helt normal pensjonsordning, og et fornuftig nivå på bonusen.

- Du mener altså at det var ufornuftig høyt tidligere?

- Jeg kjenner ikke bakgrunnen for det tidligere styrets vurderinger. Jeg mener man skal være konkurransedyktig, men ikke lønnsledende.

- Lydhør

- Fortsatt er jo Entra lønnsledende. Så da kan man regne med at det vil gå videre nedover?

- Jeg har ikke ytterligere kommentar til det, utover at de nye betingelsene er betydelig under det tidligere adm.dir. hadde.

- Har det skjedd på grunn av eierens signaler?

- Når man er hundre prosent eide av det offentlige, bør man være lydhør for slike signaler. Jeg, i likhet med de andre styrelederne, har vært på møte med statsråd Giske, og der var nettopp lederlønninger en viktig tematikk, på generelt nivå. Men statsråden har ikke gått inn i denne saken spesifikt, understreker Hatlen.