Ansettelsen av tidligere Arbeiderparti-politiker Rune Olsø som toppsjef i det statlige eiendomsselskapet Entra må stoppes, mener Høyre.

- Jeg mener at ansettelsen av Arbeiderparti-topp og Giske-venn Rune Olsø må stoppes, sier finanspolitisk talsmann Jan Tore Sanner i Høyre til NRK.

- Oppsiktsvekkende

Sanner viser til at tre av styremedlemmene i Entra, innkludert lederen og nestlederen, stemte mot at Olsø skulle ansettes som ny toppsjef i Entra. Adressa.no skrev i går at Olsø ble kuppet inn som toppsjef, da styret vedtok å ansettelsen av ny konsernsjef med fire mot tre stemmer.

- Opplysningene tyder på at han nærmest ble kuppet inn som toppsjef i selskapet. Saken sto ikke en gang på styrets dagsorden. Dette er såpass oppsiktsvekkende opplysninger at ansettelsesprosessen bør stanses, sier Sanner.

- Stoltenberg må rydde opp

Han mener statsminister Jens Stoltenberg nå må rydde opp.

I dag har regjeringen bestemt at det skal oppnevnes settestatsråd for næringsminister Trond Giske i Entra-saken, fordi Rune Olsø er en nær venn av ministeren.

Anders Anundsen (Frp) leder Stortingets kontroll- og konstitusjonskomite. Han sier til NRK at han vil ta opp Entra-saken i kontrollkomiteen.

- Hele denne saken virker veldig spesiell. Det er jo statsrådens ansvar å utpeke et styre som har den nødvendige kompetansen til å løse oppgavene i et så stort og viktig selskap som Entra er. Jeg synes dette fremstår som veldig lite profesjonelt, sier Anundsen.

- Opplysningene tyder på at han nærmest ble kuppet inn som toppsjef , sier Jan Tore Sanner. Foto: SCANPIX