Staten har inngått en avtale med Bank-id som gjør at bank-id-kodebrikken kan benyttes ved innlogging på blant annet Altinn, NAV, Skatteetaten, Lånekassen og kommunenes nettsider fra 27. november. Det kommer frem av en pressemelding fra Bank-id.

- Digitalisering av offentlig sektor styrkes med bank-id. De fleste bruker bank-id ukentlig i nettbanken. At vi kan bruke samme pålogging på offentlige nettsteder vil forenkle hverdagen for brukerne og senke terskelen for å være på nett med det offentlige, sier Odd Erling Håberget, leder i Bank-id Norge, i en pressemelding

Direktoratet for forvaltning og IKT (Difi) har inngått kontrakt med Bank-id, Commfides og Buypass på vegne av offentlig sektor. BankID har 2,8 millioner brukere på høyeste sikkerhetsnivå. - Nå er utbredelse på høyeste sikkerhetsnivå på plass. Om et par uker er nank-id integrert med id-porten, så offentlige virksomheter kan sette fart på å lage gode digitale tjenester der det er mulig, sier Hans Christian Holte, direktør i Difi i pressemeldingen.  - Nå ligger alt til rette for utvikling av flere og mer avanserte digitale tjenester. Dette gir mer effektiv bruk av offentlige ressurser og et bedre digitalt tjenestetilbud til innbyggerne, sier fornyingsminister Rigmor Aasrud i meldingen.

Ifølge pressemeldingen har bank-id-kodebrikken blitt den mest utbredte og brukte elektroniske id-en i Norge. 70 prosent av befolkningen over 18 år har bankid og bruker den cirka to ganger i uken.