- Dette er en tragedie for mange,  sier konsernsjef Jan Erik Steen i morselskapet Majateknobygg til adressa.no.

- Etter 18 år har vi opplevd et trøkk uten like de siste to årene. Det startet med finanskrisen. Og du vet hvordan det er når ting begynner å gå galt - da er det ikke måte på, sier han.

Mandag melder Teknobygg Entreprenør oppbud i selskapet til Sør-Trøndelag tingrett.Teknobygg Entreprenør var en del av Majateknobygg AS.

Teknobygg Entreprenør hadde 115 ansatte. Disse ble orientert om konkursen i et allmøte mandag morgen.

- Jeg har ingen kommentar, sier tillitsvalgt Vidar Johansen i Teknobygg Entreprenør til adressa.no.

Gjeld på 300 millioner

Teknobygg Entreprenør hadde en bokført gjeld på 304,5 millioner kroner da selskapet begjørte oppbud mandag. Egenkapitalen er bokført til 240 millioner.

I en pressemelding skriver Teknobygg Entreprenør at styret enstemmig besluttet å melde oppbud fredag.

«Styret i Teknobygg Entreprenør AS behandlet fredag 16.11 2012 selskapets økonomiske situasjon og konkluderte med at selskapet ikke kan oppfylle sine forpliktelser etter hvert som de forfaller og at selskapets betalingsudyktighet ikke er av forbigående karakter», står det i pressemeldingen.

Stoppet arbeid

Fredag stoppet Teknobygg Entreprenør arbeidet på Grilstad Park, et boligprosjekt eid av Heimdal Bolig og Trondheim og Omegn Boligbyggelag (Tobb). Teknobygg Entreprenør krevde 40,7 millioner for å fortsette arbeidet.

Utbyggerne avviste kravet, og var klare til selv å ta over byggearbeidet. Roar Munkhaugen, direktør for utbygging i Heimdal Bolig, sier de nå skal ta kontakt med bostyrer før de bestemmer seg for veien videre.

– Det viktigste for oss er at kundene blir så skadesløse sin mulig, og vi skal sørge for det, sier han.

– Er det risiko for at dere taper penger?

– Ja, det er alltid risiko, hvis vi må gå inn i kontrakten og bygge ferdig, sier Munkhaugen.

Rykter om konkurs

Torsdag kveld hentet flere underleverandører ut verktøy og annet utstyr fra byggeplassen på Grilstad Park på grunn av meldingen om stans i arbeidet. Flere underleverandører fortalte Adresseavisen av de fryktet en konkurs i selskapet.

– Det er viktig at Teknobygg går ut med et dementi. Underleverandørene blir redde hvis de tror bedriften går konkurs, sa markedssjef Hans-Petter Faaness i Istad Tekniske Trøndelag, som er underentreprenør på Grilstad Park til Adresseavisen fredag.

Ikke risiko for søsterselskapene

I pressemeldingen mandag morgen skriver Teknobygg at resten av Majateknobygg i begrenset grad blir berørt av konkursen.

Det var Sparebank 1 SMN som sendte ut børsmelding om konkursen, men konsernbanksjef Rune Malvik sier de ikke er direkte berørt.

– Våre engasjement er i all hovedsak overfor søsterselskapet Maja Eiendom, og vi har ingen direkte engasjement mot selskapet som nå går konkurs, sier han.

– Er det risiko knyttet til søsterselskapet nå?

– Nei, det er ingen grunn til at det skal skje noe med dem. De driver virksomheten videre, sier han.

Både Teknobygg Entreprenør og Maja Eiendom ligger under morselskapet Majateknobygg, og Teknobygg er entreprenør på mange av prosjektene til Maja.

– Disse prosjektene skal videreføres, men det må skje etter en dialog med bostyrer, sier Malvik.

– Har dere noe lån til Teknobygg Entreprenør?

– Nei, men vi har pant i aktiva i Teknobygg Entreprenør, som er stilt som sikkerhet for konsernet for øvrig. Men resten av virksomheten går videre slik vi har forstått det, sier Malvik.