Representanter fra et tyvetalls håndverkfirmaer satt i dag i et totimers møte på Tempe café.

Felles for dem alle er at de er underleverandører til Teknobygg Entreprenør, som i går gikk konkurs med 304 millioner kroner i gjeld. Alle har penger til gode hos selskapet. De anslår at det dreier seg om millionbeløp for de aller fleste.

Nå oppfordrer de andre håndverkere til å være solidariske, og ikke utnytte situasjon som har oppstått.

Store krav

– Alle har store krav mot selskapet. Det man er redd for er at andre selskaper hiver seg på, og overtar arbeidet som de er satt til å gjøre, sier advokat Stig Rune Østgaard hos advokatfirmaet Christian Wiig & Co., som representerer firmaene.

På grunn av situasjonen ønsker de ikke å uttale seg én og én.

Teknobygg Entreprenør jobbet i hovedsak med syv prosjekter da selskapet gikk overende, blant annet boligprosjektet Grilstad Park der Teknobyggs største tap lå.

Bostyret har opplyst at de ønsker en løsning der de aller fleste prosjektene videreføres, mens utbyggingsselskapet på Grilstad Park har sagt at de selv ønsker å fullføre byggingen ved å inngå nye avtaler med underleverandører.

– Sympati med boligkjøperne

Fra håndverkerne som var samlet i dag var budskapet klart: de har stor sympati med boligkjøperne som ønsker å flytte inn i nytt hjem.

Samtidig er de ikke villige til å «sponse prosjektene» med flere millioner hver. De ønsker derfor kompensasjon for de utestående kravene mot Teknobygg Entreprenør, før de inngår nye kontrakter med utbyggerne.

Flere har blitt innkalt til møter med utbyggeren av Grilstad Park, men de ønsker å forhandle som én gruppe.

– Hvis vi får betalt, så skal vi stå på og sørge for at boligene blir innflyttingsklare, sier en av håndverkerne.

Innkaller til møte

De har også innkalt til et møte i Håndverkerforeningens lokaler i Trondheim i morgen tidlig klokken åtte. Der vil si klart signalisere at det ikke er populært hvis andre firmaer hiver seg på.

– Jeg håper for én gangs skyld at byens håndverkere kan stå solidarisk under en konkurs, sier en annen.

Ifølge bostyrer Terje Bjørndahl er det betongleverandøren Spenncon som er største kreditor i boet, med drøyt 14 millioner kroner utestående. En rekke selskaper skal ha krav fra seks-syv millioner kroner og nedover.