IT-konsulentselskapet Webstep - som har har 240 ansatte i Trondheim, Oslo, Bergen og Stavange - har kjøpt majoriteten av aksjene i et svensk ”tvillingselskap”, det Stockholms- og Malmø-baserte konsulentselskapet Diversify.

- For oss er dette svært gode nyheter, sier avdelingsdirektør Save Asmervik i trondheimsavdelingen til Webstep . – Vi får mer enn 80 kolleger i Stockholm og Malmø som gir oss et enda større nettverk av meget dyktige konsulenter å spille på, sier Asmervik.

- Bra team

VD i Diversify, Christer Wallin, setter pris på å gå videre sammen med Webstep:

- Begge selskapene leverer erfarne konsulenter til mellomstore og store kunder, offentlige og private,  tjenesteområdene er tilnærmet like og begge selskaper har satset sterkt på arbeidsmiljøet, med plass høytt oppe på 2012-utgaven av den norske og svenske ti på topp listen fra Great Place to Work Institute. I tillegg har vi samme filosofi med tanke på markedsarbeid, kundeoppfølging og konsulentoppfølging. Dette er betryggende og motiverende, sier Wallin.

Både Webstep og Diversify leverer rådgivende og utførende konsulenter innen virksomhetskritisk system- og applikasjonutvikling, integrasjon, arkitektur, Business Intelligence, prosjektledelse og testledelse. I tillegg leverer Diversify rådgivningstjenester på infrastruktur.

- Blir sterkere

Kjetil Bakke Eriksen, administrerende direktør i Webstep, begrunner oppkjøpet med fordelen av både å være en sterk lokal aktør i flere byer og samtidig å ha et stort antall konsulenter å tilby til sammen. Han tror markedet i fremtiden vil etterspørre færre og større leverandører, og at leveransekraft blir viktig:

- Kundene ønsker tilgang på store kompetansemiljøer med mye samlet kompetanse som de kan få tilgang til og dra nytte av. Det er også praktisk og forenklende for kunden å få tilgang på flere tjenester hos en og samme leverandør. Mange av kundene våre er skandinaviske med operasjoner i både Sverige og Norge. At vi kan krysse grensen er en fordel og gir oss grunnlag for målet vårt om å bli en ledende ekspertaktør i Norden på seniorkonsulenter til bedrifter og offentlige virksomheter, sier han.