- Klagen retter seg mot nettselskapet, og vi ønsker derfor å gjennomføre en uavhengig verifikasjon av gjeldende rutiner. Det er funksjonelt skille mellom marked- og nettselskapet vårt, og vi anser påstandene som feilaktige, sier styreleder Ståle Gjersvold i Trønderenergi Nett i en pressemelding.

Gjersvold er også konsernsjef i morselskapet Trønderenergi.

Krast brev

Påstandene Gjersvold sikter til, er framsatt i et usedvanlig krast brev til Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) 12. desember.

«Vi er redd vi bare ser toppen av isfjellet, og at vår konkurrent utnytter en spesiell markedssituasjon til å røve til seg kunder de ellers ikke ville fått. Metodene som blir benyttet, ville i andre bransjer blitt omtalt som svindel», skriver Trygve Oma, produktsjef for massemarkedet i Trondheim Kraft.

Milliongebyr

Trønderenergi ble denne uka ilagt et overtredelsesgebyr på en million kroner for fem konkrete regelbrudd etter kjøpet av strømnettet i Trondheim og Klæbu. Alle avvikene som NVE påpekte i den saken, er nå. Likevel har Trønderenergi i dag bestemt seg for å betale boten.

Dette betyr ikke at TrønderEnergi er enig i NVEs framstilling på alle punkter i vedtaket, presiserer Gjersvold.

Fordi Trondheim Kraft nå har kommet med nye beskyldninger om at Trønderenergi utnytter sin markedsposisjon, har selskapet altså besluttet å oppnevne en ekstern gransker.

- Vi er rimelig trygge på at vi er på rett side. Men når noen kommer med slike påstander, må vi komme helt til bunns i det, slik at vi kan verifisere det utad, sier kommunikasjonssjef Kjell Dahle.