– Dette er et dårlig og urettferdig forslag som vil gjøre det mindre lønnsomt å ansette kvinner, melder Huitfeldt på Twitter.

I et brev til Finansdepartementet skriver Finanstilsynet at kjønnsnøytral behandling av pensjonene vil være i strid med grunnleggende forutsetninger i forsikring, ettersom kvinner statistisk sett lever lengre enn menn og dermed har flere år der de mottar pensjon, skriver Dagens Næringsliv.

Finanstilsynets direktør Morten Baltzersen konkluderer med at kvinners premieinnbetaling må bli høyere.

– Uaktuelt

Også regjeringspartner SV stiller seg i veien for å sende en større pensjonsregning til kvinner enn til menn.

Siden det er arbeidsgiver som betaler inn til tjenestepensjonsordningene, vil en høyere forsikringspremie for kvinner medføre at det blir dyrere å ansette kvinner enn menn.

– Kvinners inntog i arbeidslivet er en av de viktigste grunnene til den norske velstanden. Å øke pensjonspremien for kvinner vil derfor både skade norsk økonomi, og være et stort tilbakeslag for likestillingen, sier SVs arbeidspolitiske talsperson Karin Andersen.

– Det er uaktuelt å straffe kvinner for å leve lenger, legger hun til.

– Hårreisende

Heller ikke ved et eventuelt regjeringsskifte til høsten vil det være noe flertall for økt pensjonsregning for kvinner. Både Høyre, Frp og KrF vender tommelen ned for Finanstilsynets argumentasjon.

– Kjønnsdelt pensjonsinnbetaling vil sette Norge tilbake i tid. Å straffe kvinner økonomisk på grunn av høyere forventet levealder er et hårreisende forslag som KrF ikke kan være med på, sier partiets stortingsrepresentant og medlem av arbeids og sosialkomiteen Laila Dåvøy.

Lederen i arbeids- og sosialkomiteen på Stortinget, Robert Eriksson (Frp) spør om noen slukket lyset da Finanstilsynets forslag ble klekket ut.

– Forslaget er ubegripelig på flere måter, men det kommer aldri til å bli gjennomført, sier han.

Høyre-nestleder Jan Tore Sanner sier at det er uaktuelt å vedta noe som vil gjøre det dyrere å ansette kvinner.

– Det vil bety et tilbakeslag for et likestilt arbeidsmarked. Løsningen er å gjøre det mer lønnsomt å jobbe lenger for både kvinner og menn, sier han.