Kjøperen av leiligheten la inn et bud på 13 millioner kroner, inkludert omkostninger. Fratrukket tinglysingsgebyret gir det en pris på 12 677 000 kroner, forteller megler Tonje Borthen i Eiendomsmegler 1 Midt-Norge.

- Det var flere interessenter, men én budgiver, sier Borthen.

Hun vil ikke fortelle hvem som kjøper leiligheten i Anders Estenstads veg 22. Selgeren er kjøpmann Øyvind Dahl, som driver Rema 1000 på Stavset på Byåsen. Det er regionens største Rema-butikk.

Solgt på 12 dager

Annonsen for leiligheten ble lagt på finn.no 9. januar og mandag denne uka var den solgt, 12 dager etter at den først ble annonsert. Prisantydningen var 12,5 millioner kroner, og leiligheten gikk dermed 177 000 kroner over.

Selv om noen få andre boliger i denne prisklassen har ligget annonsert lenge på finn.no, er ikke megleren overrasket over at toppleiligheten ble solgt etter kort tid.

- Jeg synes interessen for den har vært bra. Jeg trodde ikke den kom til å ligge lenge. Det er en unik leilighet, sier Borthen.

360 graders utsikt

Leiligheten utgjør hele 15. etasje i den nyeste høyblokka på Valentinlyst. Den er på 198 kvadratmeter primærrom, og det er heis inn i leiligheten. Toppleiligheten har terrasser på alle sider av blokka, og har 360 graders utsikt.

Høyblokka på Valentinlyst sto ferdig i 2008, og har til sammen 73 leiligheter. Dahl betalte ni millioner kroner for den, da han og kona kjøpte den i 2008.

- Vi flytter med tungt hjerte. Det er en fantastisk leilighet, men nå er den for stor for oss, sa Dahl, da adressa.no skrev at den var til salgs.

Leiligheten inneholder kjøkken, spisestue, stue, kontor, tre soverom, to bad, vaskerom og teknisk rom. Det følger med to parkeringsplasser og to boder i kjelleren.

Leiligheten utgjør hele 15. etasje i høyblokka. Foto: EIENDOMSMEGLER 1 MIDT-NORGE
Blokka på Valentinlyst har 73 leiligheter. Foto: EIENDOMSMEGLER 1 MIDT-NORGE