- Det er ikke mye som er sammenlignbart. Det er en unik beliggenhet, sier megler Tonje Borthen i Eiendomsmegler 1 Midt-Norge.

Hun meglet salgene av begge leilighetene.

Den første som ble solgt i vinter er Øvre Bakklandet 12b, som gikk for 10 250 000 kroner. Leiligheten har primærrom på 130 kvadratmeter (kvm), og det betyr at kjøperen betalte nesten 79 000 kroner per kvm.

- Det var bra interesse for leilighetene. På den som ble solgt først var det budrunde, sier Borthen.

Leiligheten ble annonsert med en prisantydning på 10,5 millioner.

Over 400 prosent prisøkning

Salget er nylig tinglyst, og det er ett av selskapene til kunstneren Kjell Erik Killi Olsen som selger. Han kjøpte leiligheten i 1997 for 2 291 625 kroner. Det betyr at prisen nå var over fire ganger så høy som da den ble kjøpt for 16 år siden.

Leiligheten ligger i tredje og øverste etasje i blokkene som ligger langs elevbredden. Den har utsikt til Nidarosdomen, Gamle Bybro og Marinen. Den har tre soverom, to bad, ei stue og kjøkken. Dessuten følger det med parkeringsplass og bod i kjelleren.

Kjøperen er Rema-kjøpmann Øyvind Dahl og hans kone. De solgte i vinter en toppleilighet i 15. etasje i høyblokka på Valentinlyst for nær 12,7 millioner kroner. Dahl driver Rema 1000 på Stavset, som er regionens største Rema-butikk.

- Vanvittig mye penger

Nylig ble en nesten lik leilighet i Øvre Bakklandet 12d solgt. Den ligger også i toppetasjen. Prisantydningen var 10,9 millioner kroner. Den ble solgt for 10,3 millioner, og det gir en pris per kvm på nesten 80 000 kroner.

- Jeg er rimelig godt fornøyd. Det er vanvittig mye penger for en leilighet på 129 kvm, og gir en bra forrentning, sier selger Kjell Gunnar Theodorsen.

Han og kona kjøpte leiligheten i 1999 for 3,2 millioner kroner.

Theodorsen har drevet Rema 1000 på Tiller, men nå har sønnen overtatt driften av butikken. Theodorsen og kona har flyttet til Oppdal.

Like dyrt som nytt

De store brukte leilighetene som nå er solgt på Nidelven Terrasse koster like mye som de dyreste nye leilighetene i sentrum. Til sammenligning er en toppleilighet på 131 kvm i prosjektet Speilet på Nedre Elvehavn solgt for 9,1 millioner kroner.

- Det er ikke så stor forskjell lenger på brukt og nytt flere plasser i byen, sier Borthen.

Nidelven Terrasse sto ferdig i 1997, og terrasseblokkene består at 54 leiligheter. Blant leilighetseierne er også dagligvarekonkurrentene Ole Robert Reitan og Bunnpris-eier Trond Lykke. Reitan og kona Monica Tønnesen Reitan eier én leilighet, mens Lykke eier to.

Redusert prisantydning

Tonje Borten megler også salg av en tredje leilighet på Nidelven Terrasse. Prisantydningen på denne er 7,5 millioner kroner, etter at den ble satt ned fra 7,9 millioner i begynnelsen av mars. Leiligheten i Øvre Bakklandet 12a har primærrom på 120 kvm, og ligger i første etasje.

- Den har ikke ligget så lenge til salgs. Prisen er satt ned for å få bedre respons. Det er markedet som bestemmer prisen. Også dette er en unik og flott leilighet, sier Borthen.