Det digital tv- ogbredbåndsselskapet Get som kjøper Loqal.

-Vi innser at TrønderEnergi i lys av ønsket om åspisse konsernets ressurser mot fornybar energiproduksjon og nettvirksomhetikke lenger er den beste eieren for Loqal. Get er en solid og profesjonellaktør vi har samarbeidet med i lang tid, og vi mener Get er den beste aktørentil å videreutvikle virksomheten i Midt-Norge, sier konsernsjef iTrønderEnergi, Ståle Gjersvold i en pressemelding.

26 000 kunder

Loqal har drevet storstilt bredbåndsutbygging i Midt-Norge de siste årene, både på privatkundemarkedet og bedriftsmarkedet. Til sammen har selskapet 26 000 kunder som Get nå overtar.

Viseadministrerende direktør Sondre Aarrestad iGet bekrefter overfor adressa.no at eierskiftet ikke vil bety noen umiddelbareendringer for Loqals kunder, men at de etterhvert  ønsker å tilby flere tjenester. Loqal vilogså fortsette som et eget selskap med samme navn inntil videre.

-Get har siden 2009 levert produkter til Loqals kunder, og vi er glade for at vinå sammen med dyktige medarbeidere i Loqal kan øke satsingen og skape bedrekonkurranse og valgfrihet for kunder i Trøndelag, sier administrerende direktøri Get, Gunnar Evensen i pressemeldingen.

Må godkjennes av Konkurransetilsynet

- På vegne av Loqal og våre kunder er jeg svært gladfor at vi nå blir en del av Get-familien. Med Get får vi tilgang til økteressurser og en nasjonal infrastruktur og dette er viktig for både privat- ogbedriftskundene våre, sier daglig leder i Loqal, Alf Egil Husby.

Gets kjøp av Loqal forutsetter godkjenning fraKonkurransetilsynet. Godkjennelsen er forventet innen utløpet av april.