Link ble tirsdag slått konkurs, etter at selskapet selv meldte oppbud.

Det er i all hovedsak grunn- og utenomhusarbeider, samt fiber og telekommunikasjon, som Link har drevet med. Til sammen hadde entreprenøren rundt ti prosjekter på gang ved konkurstidspunktet, deriblant et boligprosjekt på Reppe, Grillstad barnehage, Grillstad marina og Persaunet B7.

Entreprenøren har også tatt på seg flere oppdrag med fiberutbygging for NTE i trøndelagsfylkene.

LES OGSÅ Frykter konkurser gir dyrere nybygg

Vokste for raskt

Styreleder og avdelingsleder for fiber i Link, Arild Hopstad, sier at årsakene til konkursen er et dårlig fjorår og at selskapet vokste for raskt.

- I fjor fikk vi et underskudd på rundt fem millioner kroner, som gjorde at vi fikk en veldig presset likviditetssituasjon. Det har vært lite aktivitet på vinteren og vi mistet tilgangen på likviditet, sier Hopstad.

Han trekker spesielt frem et prosjekt selskapet hadde på Sunnmøre som en medvirkende årsak til konkursen.

- Vi har drevet fiberutbygging i Ørsta, hvor vi har tapt en god del penger. Arbeidet foregikk på en treårskontrakt for Tussa IKT, verdt rundt 20 millioner kroner. Men vi har også tapt en del penger på andre fiber- og utenomhusprosjekter. Vi har vært gjennom en for rask vekst fra 2011-2012, vi har ikke taklet den godt nok, sier Hopstad.

Selskapet ble startet opp i 2010 med en årsomsetning på knapt 60 millioner kroner. I fjor hadde omsetningen steget til rundt 100 millioner kroner.

25,5 millioner i gjeld

Antallet ansatte i selskapet har variert med prosjektene og sesongene. Det var 48 ansatte ved konkurstidspunktet, men flere arbeidere har rett på lønn og feriepenger.

- Det faktiske antallet ansatte har variert en god del. Gjennom sesongen har vi også benyttet innleid arbeidskraft fra bemanningsbyråer. Da vi startet opp i 2010 var vi flere ansatte, men vi har prøvd å redusere antallet for å effektivisere, sier Hopstad.

Selskapet har pådratt seg en gjeld på rundt 25,5 millioner kroner. 16 millioner er leverandørgjeld, mens den offentlige gjelden er på rundt 3 millioner. Styret har oppgitt verdiene i selskapet til omtrent 24,5 millioner kroner.

- Det er betydelige verdier i form av eiendeler, varelager og kundefordringer som ikke har kommet til utbetaling, kommenterer Hopstad.

Forsøkte å redde selskapet

Siden september i fjor har ledelsen i selskapet forsøkt å finne en løsning på problemene, uten å lykkes.

- Vi har jobbet hardt for å skaffe en refinansiering og restrukturere selskapet. Vi sto klare med ny aksjekapital og nye lånegivere, men det stoppet til slutt på bankengasjementet. De tilbudene vi fikk var ikke akseptable, mener Hopstad.

Holder møte med de ansatte

Det er advokat Joar Grimsbu i Arntzen de Besche som er oppnevnt som bostyrer for konkursboet. Han tar sikte på å holde møte med de ansatte før helgen. Samtlige vil motta brev med oppsigelse og informasjon om sine rettigheter.

Tiden fremover vil bli brukt på å gå gjennom opplysningene som er gitt av selskapet, få oversikt over selskapets avtaler og oppdrag, og eventuell videre drift i boets regi.

- Det er for tidlig å si om det vil bli noen dividendeutbetaling til kreditorene, sier Grimsbu.

Skiftesamlingen er satt til 16. mai.