Styret i Siva avsluttet ansettelsesprosessen denne uka.

I dagens papir-Adressa ønsker verken fungerende styreleder Peter Arbo eller Det norske-sjef Erik Haugane (60) å kommentere at sistnevnte i en periode har vært en het kandidat til toppjobben i Siva.

KOMMENTAR: Til et loslitt statlig foretak

Men natt til onsdag sendte Siva ut en pressemelding der det bekreftes at Erik Haugane er ansatt som ny administrerende direktør.

«Meget dyktig»

Haugane fikk sparken fra Det norske, selskapet han selv var med å etablere, i fjor høst. Like etter ble det klart at Harald Kjelstad, direktør i Siva gjennom 25 år, trekker seg tilbake. Haugane tiltrer som Siva-direktør 5. august i år, heter det i pressemeldingen.

Adresseavisen skriver i dagens papirutgave at Harald Kjelstad (66) fortsetter i sin stilling til over sommeren.

– Med Erik Haugane har vi fått en meget dyktig, handlekraftig og nyskapende leder, sier fungerende styreleder Peter Arbo i Siva i den aktuelle pressemeldingen.

«Ønsker å bidra»

Han mener Haugane vil kunne tilføre Siva «nye og verdifulle impulser». Haugane selv er sitert på at han gleder seg til å ta fatt på jobben.

- Jeg ser Siva som et viktig redskap for næringsutvikling i hele landet, og det er noe jeg ønsker å bidra til, sier han.

Siva er statens vertkøy for industrivekst, og fungerer blant annet som fødselshjelp til gründere. Foretaket eier 44 næringsparker over hele landet, og har andeler i flere inkubatorer, forskningsparker og næringshager.

Siva har hovedkontor på Brattøra i Trondheim, der Haugane blir sjef for nær 40 ansatte.