Gå til mobilutgaven
Tips oss 24 timer i døgnet på 07200!
  • Send SMS eller MMS med bilder til 07200, kodeord TIPS
  • Send epost til 07200@adresseavisen.no
  • Ring 07200 (telefonen er betjent hele døgnet)

Hver måned belønner vi det beste tipset med inntil 10.000 kroner. Alle tips blir vurdert. Du kan også benytte dette skjemaet:

forsiden / Økonomi

Frykter sprekk for milliardprosjekt

Aker-sjef Øyvind Eriksen er bekymret for kostnadsoverskidelser for Det norskes utbygging av Ivar Aasel-feltet. (Foto: HEIKO JUNGE, NTB SCANPIX)

Aker-sjef Øyvind Eriksen er bekymret for kostnadsoverskidelser for Det norskes utbygging av Ivar Aasel-feltet. Foto: HEIKO JUNGE, NTB SCANPIX

Frykter sprekk for milliardprosjekt

Det norske skal bruke 24 milliarder på Ivar Aasen-feltet. Hovedeier Aker er bekymret for kostnadssprekk og forsinkelser.

Store penger i småkraft

Over 60 millioner tjente de to småkraft-gründere på salget av Hydroplan.

- Alt må pusses opp

Likevel gikk den 73 år gamle boligen for 1,7 millioner kroner mer enn prisantydning.

143 mill. i minus for Marine Harvest

John Fredriksens oppdrettsselskap forklarer tallene med et betydelig fall i prisene på oppdrettslaks på grunn av økt produksjon.

Reinertsen satser under vann

Komplette olje- og gassfabrikker under vann kan bli det neste store for Reinertsens 1600 ingeniører.

Evry vurderer salg

Å selge hele selskapet er en av mulighetene styret til IT-giganten Evry vurderer for å bli bedre.

Jensen bruker like mye oljepenger som Stoltenberg

Når Regjeringen samles til budsjettkonferanse onsdag, foreslår finansminister Siv Jensen å bruke 2,8 prosent av oljefondets avkastning.

Vi har klokkertro på egen økonomi

Nordmenns forventning til egen økonomi i året som kommer er høyere enn den har vært på minst 22 år.

Samler nyheter fra teknologimiljøene

– Folk i Trondheim fortjener å bli oppdatert om det som skjer i disse miljøene, sier Thor Richard Isaksen, redaktør for nettsiden Trondheimtech.

Salmar økte inntektene

Til tross for nedgang i lakseprisene, oppnådde Salmar solid vekst i andre kvartal 2014.

Nå skal takstmannen bore hull i veggene

Neste år innføres nye takstregler for salg av bolig. Takstmannen skal ikke bare se på vegger og gulv, men også bore hull og kjenne bak fasaden.

Saken oppdateres Last inn siden på nytt

Kjell Inge Røkkes Aker eier halvparten av Det norske, og forbindelse med presentasjonen av regnskapet for første kvartal skriver konsernsjef Øyvind Eriksen om viktigheten av tett oppfølging av Det norskes utbyggingen på Ivar Aasen-feltet.

- Det nye styret i selskapet må følge Ivar Aasen-prosjektet nøye, slik at man tidlig kan fange opp signaler om mulige forsinkelser og kostnadssprekker, og implementere korrigerende tiltak, skriver Eriksen i rapporten.

Han er bekymret for at overskridelser på Ivar Aasen kan påvirke Det norskes muligheter til å finansiere gigantfeltet Johan Sverdrup, som er ett av største funnene på norsk sokkel noensinne. Det norske eier 20 prosent av feltet.

- Johan Sverdrup er viktigst

- Johan Sverdrup er Det norskes viktigste eiendel, og Aker vil bidra med å finne en attraktiv finansieringsmodell som gjør at selskapet kan delta i feltutbyggingen uten å redusere eierandelen. Vi støtter selskapet i avgjørelsen om å innhente kapital både gjennom salg av eiendeler, og økt gjeld og emisjoner, skriver Eriksen.

De store utbyggingene markerer et tidsskille for Det norske, og for to uker gikk Erik Haugane som toppsjef i selskapet, og jakten på en ny sjef er i gang.

- Det norske er nå i ferd med å bli et fullverdig lete- og produksjonsselskap. Dette nødvendiggjør styrking av selskapets organisasjon, først og fremst for å sikre at Ivar Aasenprosjektet blir levert i henhold til avtalt tidsplan og budsjett, skriver konsernsjef Eriksen.

Vis kommentarer

Adresseavisen ønsker en åpen og saklig debatt. Alle innlegg blir kontrollert før publisering. Debatten er åpen kl 07 (08) - 24. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Ditt fulle navn må enten gå fram av epost-adressen eller oppgis som brukernavn/Facebook-profil. Debattregler

Disqus